Άνοδο κατέγραψαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές την Τρίτη, εν αναμονή της μείωσης των επιτοκίων από τη Fed, ενώ οι ιαπωνικές αγορές υποαπέδωσαν λόγω της ενίσχυσης του γεν εν όψει των αποφάσεων της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Στη Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε νέο ρεκόρ, καθώς τα στοιχήματα για χαμηλότερα επιτόκια οδήγησαν κάποιες ροές σε οικονομικά ευαίσθητους τομείς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών παρέμειναν αμετάβλητα. Οι περιφερειακοί όγκοι συναλλαγών ήταν υποτονικοί λόγω των αργιών σε Κίνα και Νότια Κορέα.

Μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από τη Fed

Οι ασιατικές μετοχές ενισχύθηκαν εν μέσω αυξανόμενων στοιχημάτων ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης κατά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης την Τετάρτη.

Κέρδη στις αγορές της Ασίας – Αναμονή για τη μείωση επιτοκίων από τη Fed

Ο δείκτης ASX 200 της Αυστραλίας ενισχύθηκε 0,3%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ αυξήθηκε 0,9%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης μετά από μια σειρά αδύναμων οικονομικών στοιχείων από την Κίνα.

Η Fed αναμένεται να ξεκινήσει έναν κύκλο χαλάρωσης από τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τα χαμηλότερα επιτόκια να παρουσιάζουν πιο θετικές προοπτικές για τις χρηματιστηριακές αγορές. Οι αγορές τιμολογούν τουλάχιστον 100 μ.β. μειώσεις επιτοκίων το 2024.

Διαβάστε ακόμη: