search

MAIN STREET

Κέρδη για τα futures των δεικτών στη Wall Street, αμφιβολίες για το Santa Claus rally

Σημειώνεται ότι η Παρασκευή σηματοδότησε την έναρξη της συνήθους χρονικής περιόδου για Santa Claus rally.

santaclausRally

Άνοδο σημειώνουν το πρωί της Τρίτης τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών στις ΗΠΑ καθώς οι αγορές διανύουν τις τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης για το 2022.

Τα μάτια των αναλυτών εστιάζουν στο ενδεχόμενο να προκύψει τελικά ένα Santa Claus rally που θα είχε ως αποτέλεσμα να οδηγήσει υψηλότερα μια αγορά η οποία κατά τα άλλα έχει επιβαρυνθεί ήδη εξαιρετικά από τους φόβους ύφεσης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones Industrial Average αυξήθηκαν κατά 154 μονάδες ή 0,46%.

Τα futures του S&P 500 και του Nasdaq 100 σημείωσαν άνοδο 0,63% και 0,75%, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης της Παρασκευής, ο Dow Jones Industrial Average έκλεισε 176 μονάδες υψηλότερα, ή 0,5%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,6% και ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,2%.

Σημειώνεται ότι η Παρασκευή σηματοδότησε την έναρξη της συνήθους χρονικής περιόδου για Santa Claus rally.

Το ράλι θεωρείται η τελευταία πενθήμερη διαπραγμάτευση του τρέχοντος έτους, καθώς και οι δύο πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης του νέου έτους.

Οι αγορές παρέμειναν κλειστές τη Δευτέρα για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Χαμηλά οι όγκοι συναλλαγών

Λόγω των χαμηλών όγκων συναλλαγών, οι επενδυτές αναμένουν είτε σχετική ησυχία είτε περαιτέρω αστάθεια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ούτως η άλλως είναι περικομμένη λόγω των διακοπών.

Οι αγορές κλείνουν ένα μήνα και ένα έτος που έχει ξεκάθαρα καθοριστεί από την αύξηση των φόβων για ύφεση.

Τον Δεκέμβριο, ο S&P 500 σημείωσε πτώση περίπου 5,8%, ενώ ο Dow και ο Nasdaq υποχώρησαν περίπου 4% και 8,5%, αντίστοιχα.

Αυτές είναι οι μεγαλύτερες μηνιαίες μειώσεις από τον Σεπτέμβριο. Οι κύριοι μέσοι όροι οδεύουν προς τη χειρότερη ετήσια επίδοσή τους από το 2008.

«Το ερώτημα για το τι είδους ύφεση ελλοχεύει παραμένει αναπάντητο», έγραψε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής ανάλυσης της LPL Financial. «Και γι αυτό, η απάντηση υπαγορεύεται κυρίως από το πόσο περισσότερο θα χριεαστεί η Fed να αυξήσει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τελικά τον επίμονο πληθωρισμό».

Στο οικονομικό μέτωπο, οι επενδυτές αναμένουν τα τελευταία στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής του Νοεμβρίου και τις τιμές κατοικιών S&P/Case-Shiller Οκτωβρίου την Τρίτη πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε ακόμη: