Ο S&P 500 και o Nasdaq Composite ήταν υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι μετά από μια πιο ήπια έκθεση για τον πληθωρισμό.

Αλλά ο Dow Jones Industrial Average έχασε 94 μονάδες, ή 0,3%, στις 33.525,42, καθώς οι μετοχές που συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη υποχώρησαν. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,3% ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,8%.

Οι τιμές καταναλωτή τον Απρίλιο αυξήθηκαν 4,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ποσοστό μικρότερο από την ετήσια αύξηση 5% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Ο πληθωρισμός σε μηνιαία βάση ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες με αύξηση 0,4% τον Απρίλιο.

Τα συνολικά κέρδη της αγοράς συγκρατήθηκαν καθώς οι κυκλικές μετοχές, που συνδέονται στενότερα με την οικονομία, διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα. Μετοχές όπως η Nike και Caterpillar ήταν στο κόκκινο καθώς ορισμένοι επενδυτές υποστήριξαν ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται επειδή επίκειται ύφεση ή ότι η χώρα βρισκόταν ήδη σε ύφεση.

«Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μειώνεται τους επόμενους μήνες, αλλά η πτώση στο 2% θα είναι πολύ πιο δύσκολη δεδομένης της ισχύος στην αγορά εργασίας», δήλωσε ο Ed Moya, ανώτερος αναλυτής της αγοράς στο Oanda.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν μετά την έκθεση για τον πληθωρισμό, στηρίζοντας περαιτέρω μια χρηματιστηριακή αγορά που ανησυχεί για τα υψηλότερα επιτόκια που καταπνίγουν την οικονομική ανάπτυξη.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε 7,5 μονάδες βάσης στο 3,949%, ενώ το 10ετες μειώθηκε κατά 6 μονάδες βάσης. Ανοδικά κινήθηκαν τιμές μετοχών τεχνολογίας όπως η Alphabet, η Nvidia και η Tesla.

Οι Airbnb και Twilio υποχώρησαν 11,5% και 16%, αντίστοιχα, λόγω αδύναμων προβλέψεων. Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων Rivian σημείωσε πτώση 9% με χαμηλότερη από την αναμενόμενη απώλεια. Η σεζόν ανακοίνωσης εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων συνεχίζεται την Τετάρτη με αποτελέσματα από την Disney και Robinhood.

Διαβάστε περισσότερα