Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο σε όλους τους τομείς, με οδηγό των κερδών τις μετοχές της Νότιας Κορέας.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας εκτινάχθηκε κατά σχεδόν 2%, σημειώνοντας υψηλό δύο εβδομάδων, στις 2.448,78 μονάδες, καθώς ο γίγαντας των τσιπ Samsung Electronics σημείωσε άλμα 3,77%.

Η πρόβλεψη για τα λειτουργικά κέρδη τρίτου τριμήνου της Samsung ήταν ελαφρώς υψηλότερη από τις προσδοκίες των αναλυτών. Ο Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,68%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,68% και έκλεισε στις 7.088,40 μονάδες, επεκτείνοντας τα κέρδη για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,60%, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν την έρευνα Tankan του Reuters, σύμφωνα με την οποία το επιχειρηματικό κλίμα στις μεγάλες ιαπωνικές επιχειρήσεις παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο. Ο Topix αντέστρεψε τις προηγούμενες απώλειες για να κερδίσει οριακά.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,40%, σε ρυθμό ανόδου για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης Shanghai Composite  της ηπειρωτικής Κίνας με οριακές απώλειες 0,05% στις 3.073,98 μονάδες.

Χθες στη Wall Street, και οι τρεις βασικοί δείκτες σημείωσαν άνοδο, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, με τις μετρήσεις του δείκτη τιμών παραγωγού και του δείκτη τιμών καταναλωτή για τον Σεπτέμβριο να δημοσιεύονται σήμερα και αύριο αντίστοιχα.

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ υποχώρησε σχεδόν 13 μονάδες βάσης σε περίπου 4,65%, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλή περιουσιακά στοιχεία εν μέσω της σύγκρουσης Χαμάς-Ισραήλ. Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Ο Dow Jones κέρδισε 0,40%, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,52%. Ο  Nasdaq Composite πρόσθεσε 0,58%.

Διαβάστε ακόμη: