Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επανέλαβε σήμερα ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν την 1η Ιουνίου και δεν πρόκειται να διακοπούν για να γίνουν εκλογές.

«Ακούσατε τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει μιλήσει για εκλογές Απρίλιο ή Μάιο. Δεν απαγορεύεται φαντάζομαι να κάνεις εκλογές και πανελλαδικές, αλλά κανείς δεν θέλει να διαταράξει την ομαλή πορεία των εξετάσεων» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ για το θέμα των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Επίσης η κ. Κεραμέως τόνισε ότι τις επόμενες μέρες ξεκινάει η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

«Φέτος για πρώτη χρονιά δημοσιοποιήσαμε από την προηγούμενη χρονιά το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων και το κάναμε από σεβασμό στους υποψηφίους, στους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, να υπάρχει επιτέλους από την Ελληνική πολιτεία ένας προγραμματισμός» είπε η υπουργός Παιδείας μιλώντας για τις πανελλαδικές εξετάσεις για τις οποίες τόνισε ότι «το πρόγραμμα των ειδικών εξετάσεων ξεκινάει την 1η Ιουνίου».

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για τη φοιτητική ζωή λέγοντας ότι «δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση από το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στα νέα προγράμματα σπουδών και το πολλαπλό βιβλίο, υπογραμμίζοντας ότι είναι κινήσεις που έχουν στόχο η διδασκαλία να γίνεται με πιο διαδραστικό και κριτικό τρόπο και οι μαθητές να μην μένουν στην αποστήθιση.

Διαβάστε ακόμη: