Προγράμματα που συνδυάζουν τις τέχνες και τον πολιτισμό με τη μάθηση και την ψυχαγωγία διοργανώνει και φέτος ο δήμος Αθηναίων. Τα προγράμματα με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων ξεκινούν άμεσα γι’αυτό κι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους, στην γραμματεία του Κέντρου Δημιουργικής Μάθησης.

Κλείνοντας ένα ραντεβού από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-17:00, και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα που τους ενδιαφέρει δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος.

Όλα αυτά μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη τις ευμετάβλητες συνθήκες λόγω της πανδημίας τηρεί απαρέγκλιτα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως αυτά ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του ΟΠΑΝΔΑ συνεχίζουν να αποτελούν ανάσες πολιτισμού και γνώσης στην καθημερινότητα των δημοτών και έχουν καθιερωθεί ως σημεία καλλιτεχνικής έκφρασης για μικρούς και μεγάλους. Με τον τρόπο αυτό έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν πνευματικά τους ορίζοντές τους και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους, επιλέγοντας ανάμεσα σε μία πληθώρα προγραμμάτων δημιουργικής μάθησης, με βάση την ιδιοσυγκρασία, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα τους.

Πέραν των σταθερών προγραμμάτων, όπως Κατασκευή Κοσμήματος, Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί, Ζωγραφική για παιδιά, Θέατρο Ενηλίκων, Ζωγραφική Ενηλίκων, Κεραμική για παιδιά, Θέατρο για παιδιά, κ.ά, τη φετινή χρονιά αξιοποιούνται  και τα Σαββατοκύριακα δημιουργώντας δράσεις για παιδιά 6 έως 12 ετών. Η ομάδα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μαθαίνω-Παίζω-Τραγουδώ» γεμίζει δημιουργικά τα Σάββατα των παιδιών, η ομάδα του εκπαιδευτικού Παιδικού Περιβαλλοντικού Προγράμματος  τις Κυριακές τους, ενώ τον Δεκέμβριο τα καλούμε να φτιάξουν τη δική τους κούκλα στο εργαστήριο κατασκευής κούκλας.

Λόγω δημιουργίας ολιγομελών τμημάτων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν για την έναρξη του προγράμματος που θα συμμετάσχουν. Το ετήσιο κόστος εγγραφής για όλα τα προγράμματα είναι 5€.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής των συμμετεχόντων στο χώρο ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να καλεί στον τηλέφωνικό αριθμό 210-5284995.