Όπως φαίνεται, όλοι και όλα δουλεύουν για την Βασιλική Λαζαράκου, η οποία επί της ουσίας μετά την ψήφιση του νέου νόμου (5062/2023) της Νίκης Κεραμέως ως προς την διαδικασία επιλογής των προσώπων που θα αναλάβουν ρόλους κλειδιά στον Δημόσιο Τομέα, «καβάτζωσε» την Προεδρία της Επ. Κεφαλαιαγοράς για 4+4 χρόνια!

Με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου ο νέος νόμος Κεραμέως, που προβλέπει ειδικές και συγκεκριμένες διαδικασίες ως προς την επιλογή των στελεχών που θα αναλάβουν την Διοίκηση Δημοσίων Οργανισμών και Ανεξάρτητων Αρχών, διαχωρίζει τις σχετικές κατηγορίες σε τρεις, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να εντάσσεται στην κατηγορία «Α», μαζί με τις υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας!

Ο νέος νόμος που αφορά περίπου 600 άτομα που θα επιλεγούν για να αναλάβουν ρόλους Διοικητών, Προέδρων και Αντιπροέδρων, Διευθυνόντων Συμβούλων και Αναπληρωτών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, θα τεθεί σε ισχύ δύο μήνες μετά την ψήφιση του, δηλαδή από τις αρχές του νέου έτους!

Εν προκειμένω, όσον αφορά ειδικά την Επ. Κεφαλαιαγοράς, βάσει της νέας νομοθεσίας με την διαδικασία του ΑΣΕΠ και των προσόντων που διαθέτει η νυν πρόεδρος Βασιλική Λαζαράκου, που κατέχει διδακτορικό και προηγούμενη θητεία μεταξύ άλλων, φέρεται να διασφαλίζει εκ των προτέρων όχι μόνο την επόμενη τετραετία αλλά και την αμέσως μετά, καθώς η νομοθεσία προβλέπει θητεία για 4+4 χρόνια!

Σε απλά λόγια, «καθάρισε» η Βασιλική και «καβάτζωσε» από τώρα μια πλήρη νέα 8ετία στην Επ. Κεφαλαιαγοράς!

Στην πράξη τούτο σημαίνει ότι οι λοιποί υποψήφιοι διεκδικητές καλό θα είναι να αναζητήσουν άλλες κρίσιμες θέσεις ευθύνης, αντίστοιχου ειδικού βάρους, βάσει των αδιαμφισβήτητων προσόντων τους!

Διαβάστε ακόμη: