Προ των πυλών είναι η δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώνει απόψε τις λεπτομέρειες, καθώς και το πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Η έκρηξη του πληθωρισμού στο 5,1% τον Δεκέμβριο και η εκτόξευση των τιμών σε ενέργεια και τρόφιμα, δεν αφήνουν περιθώριο για κυβερνητική ολιγωρία, με αποτέλεσμα την επίσπευση της αύξησης.  Το επικρατέστερο σενάριο κάνει λόγο για αύξηση 6% στα 703 ευρώ.

Από την αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή του συνέντευξη  στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου θα αναφερθεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού.

 Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, η αύξηση του πληθωρισμού είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και, προφανώς, επηρεάζει και την οικιακή οικονομία. Τόνισε ότι βρισκόμαστε, ήδη, αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ανατιμήσεων, κάτι που επηρεάζει την οικονομία των νοικοκυριών, την τσέπη των καταναλωτών, των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων.

«Η πολιτική μας διευρύνει το διαθέσιμο εισόδημα, κάτι που έγινε το προηγούμενο διάστημα και εξελίσσεται, συνεχίζεται και τώρα. Έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, έχουν μειωθεί οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές. Θα πάμε σε δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022.

Ο Πρωθυπουργός θα περιγράψει πολύ συγκεκριμένα τη διαδικασία της αύξησης αυτής. Παίρνουμε μέτρα για τη σωστή λειτουργία της αγοράς, έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει επιλογές. Με την πολιτική μας δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν απροστάτευτο απέναντι σ’ αυτό το κύμα ανατιμήσεων και, ταυτόχρονα, δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο ούτε τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ούτε την αναπτυξιακή της διάσταση», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.