Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη σύγκρουση του πλοίου Dali με τη γέφυρα στη Βαλτιμόρη με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της.

Οι αρχές στρέφουν την προσοχή τους στη σειρά των γεγονότων που οδήγησαν στην πρόσκρουση του πλοίου στη γέφυρα στη Βαλτιμόρη και την κατάρρευσή της.

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Βρήκαν το «μαύρο κουτί» του πλοίου

Την Τετάρτη έγινε γνωστό ότι οι Αρχές έχουν στα χέρια τους τον καταγραφέα δεδομένων του πλοίου, κάτι αντίστοιχο με το «μαύρο κουτί» των αεροσκαφών, το οποίο θα δώσει πολύτιμες πληροφορίες για τα κρίσιμα τελευταία λεπτά πριν από την πρόσκρουση.

Το βίντεο από τις κάμερες στο λιμάνι δείχνει ότι όλα τα φώτα στο Dali έσβησαν δύο φορές πριν από τη πρόσκρουση και ότι το τεράστιο πλοίο είχε κάτι που φαινόταν σαν απώλεια ελέγχου στο πηδάλιο.

Ο πιλότος του λιμανιού, που οδηγούσε το πλοίο στα ανοιχτά, και ένας βοηθός του ανέφεραν και αυτοί προβλήματα ισχύος πριν από τη σύγκρουση, σύμφωνα με την έκθεση ενημέρωσης της ακτοφυλακής.

Μια προκαταρκτική έκθεση για το δυστύχημα αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα σε 2-4 εβδομάδες, αλλά η τελική έκθεση θα χρειαστεί έως και δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, είπε η επικεφαλής του NTSB, του ομοσπονδιακού οργάνου για την ασφάλεια των μεταφορών.

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Έξι εργάτες από την Λατινική Αμερική τα θύματα

Έξι εργάτες δούλευαν επάνω στη γέφυρα και βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τρίτης στα νερά του ποταμού Πατάπσκο. Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και υποσχέθηκε αποκατάσταση της γέφυρας.

Οι στιγμές της συντριβής του πλοίου καταγράφηκαν και μέσα από τις συνομιλίες στο κέντρο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, όπου οι αστυνομικοί προειδοποιούν εγκαίρως, σώζοντας έτσι ζωές.

Από όλη αυτήν την υπόθεση αναδεικνύονται και κάποιοι ήρωες αστυνομικοί αλλά και εργάτες που κατάφεραν να κλείσουν την γέφυρα και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο χρόνος που είχαν στην διάθεσή τους ήταν μόλις 90 δευτερόλεπτα και για αυτόν το λόγο τα μέσα τους αντιμετωπίζουν ως ήρωες. Για τους εργάτες που δούλευαν στα έργα ασφαλτόστρωσης επάνω στην γέφυρα ήταν αργά.

Ο Μαινόρ Σουάζο ήταν 37 χρονών από την Ονδούρα. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία 18 χρόνια.

Ο 49χρονος Μιγκέλ Λούνα ήταν πατέρας έξι παιδιών από την Γουατεμάλα. Ήταν στην νυχτερινή βάρδια στις εργασίες οδόστρωσης που γίνονταν επάνω στην γέφυρα Francis Scott Key, τη στιγμή που το φορτηγό πλοίο έπεσε επάνω σε αυτή.

Διαβάστε ακόμη: