Ο συγγραφέας των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα Χάρι, Spare, έχει περιγράψει ότι βρέθηκε στο επίκεντρο μιας φρενίτιδας των μέσων ενημέρωσης όταν το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο.

Γράφοντας στο περιοδικό New Yorker, ο JR Moehringer είπε ότι αυτός και η οικογένειά του καταδιώκονταν και παρενοχλήθηκαν από τον Τύπο.

Αλλά λέει επίσης ότι η εμπειρία τον έκανε να καταλάβει καλύτερα τον Πρίγκιπα.

Την πρώτη εβδομάδα του, το Spare έγινε το βιβλίο μη μυθοπλασίας με τις ταχύτερες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που άρχισαν να κρατούνται αρχεία το 1998.

Στο άρθρο, ο Moehringer περιγράφει πώς ένας φωτογράφος παπαράτσι τον ουρά καθώς οδηγούσε τον γιο του στο νηπιαγωγείο λίγο μετά την έκδοση του βιβλίου, αφήνοντας τον ίδιο και τη σύζυγό του να αισθάνονται «εύθραυστοι».

Αργότερα την ίδια μέρα, λέει ότι ένας δημοσιογράφος εφημερίδων εμφανίστηκε στο παράθυρό του ενώ δούλευε.

Ο Moehringer λέει ότι αυτός και ο Χάρι δούλεψαν μαζί στα απομνημονεύματα για πάνω από δύο χρόνια. Ο συγγραφέας περιγράφει μεγάλες συνομιλίες με το Zoom, στέλνοντας συνεχώς μηνύματα και επισκέπτεται τον Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν στο σπίτι τους στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια, καθώς και το δέσιμο με τον Χάρι για την απώλεια των μητέρων τους.

Ο Moehringer είναι ένας έμπειρος συγγραφέας φαντασμάτων διασημοτήτων που έχει γράψει απομνημονεύματα για τον συνταξιούχο σταρ του τένις Andre Agassi και τον συνιδρυτή της Nike, Phil Knight. Ο συγγραφέας λέει ότι επιμένει πάντα σε μια ρήτρα στο συμβόλαιό του που του δίνει το δικαίωμα να παραμείνει ανώνυμος, αλλά, πριν από τη δημοσίευση του Spare, το όνομά του διέρρευσε στον Τύπο.

Στη συνέχεια, βρέθηκε να «κοιτάζει σε έναν τεράστιο προβολέα» της προσοχής των μέσων ενημέρωσης, λέει.

“Κάθε ώρα, άλλο ένα κομμάτι έπεφτε, το καθένα λάθος. Η αμοιβή μου ήταν λάθος, το βιογραφικό μου ήταν λάθος, ακόμα και το όνομά μου”, γράφει.

Ο Moehringer είπε ότι η εμπειρία τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι δεν είχε «καταλάβει τίποτα» για το πώς μια ζωή στο προσκήνιο είχε επηρεάσει τον πρίγκιπα Χάρι – αλλά είπε ότι ο Δούκας του Sussex ήταν παρών «με όλη του την καρδιά» και τον στήριξε καθ’ όλη τη διάρκεια.

Ορισμένα αντίτυπα του Spare βγήκαν προς πώληση στην Ισπανία αρκετές ημέρες πριν από την επίσημη ημερομηνία δημοσίευσης. Οι δημοσιογράφοι έσπευσαν να μεταφράσουν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αποσπάσματα από τα ισπανικά στα αγγλικά, οδηγώντας σε αυτό που λέει ο Moehringer ότι ήταν «κακές μεταφράσεις» που «διαβάζονταν σαν κακός Borat».

Ο συγγραφέας λέει ότι ένας «ξέφρενος όχλος» ακολούθησε στα μέσα ενημέρωσης όταν το βιβλίο κυκλοφόρησε στα αγγλικά. Λέει ότι οι κακές μεταφράσεις δεν σταμάτησαν.

Ο πρίγκιπας Χάρι έδωσε πολλές τηλεοπτικές συνεντεύξεις για τα απομνημονεύματά του, τα οποία περιελάμβαναν λεπτομέρειες για τη σύγκρουση με τον πατέρα του, τον βασιλιά Κάρολο Γ’ και τον αδελφό του, πρίγκιπα Γουίλιαμ. Ούτε τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον ούτε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν σχολιάσει ποτέ το περιεχόμενο του βιβλίου.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρίγκιπας Χάρι πέταξε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να παραστεί στη στέψη του βασιλιά Καρόλου – η πρώτη φορά που εμφανίστηκε δημόσια με την οικογένειά του από τότε που κυκλοφόρησαν τα αμφιλεγόμενα απομνημονεύματά του.

Πέταξε πίσω στο Λος Άντζελες αμέσως μετά το τέλος της υπηρεσίας στέψης.

Διαβάστε περισσότερα