Η κομματική πειθαρχία στου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο είναι σε πλήρη ισχύ όπερ επανέλαβε και ο Στ. Κασσελάκης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας όποιον διαφωνεί “να σηκωθεί τώρα”.

Από χθες υπάρχει σε εξέλιξη παρασκήνιο για τη στάση που θα τηρήσει ο Παύλος Πολάκης, μετά τη διαφωνία που φέρεται να εξέφρασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, δηλώνοντας πως δεν επιθυμεί να το ψηφίσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μπορεί να μην συνομίλησε ο ίδιος με τον Παύλο Πολάκη αλλά φρόντισε να του διαμηνύσει πως αν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο, τότε θα διαγραφεί.

Είναι η πρώτη κρίση μεταξύ των δυο πολύ στενών συνεργατών (τον όρισε “υπερτομεάρχη” παρά τις σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του) που βλέπει το φως της δημοσιότητας, έστω υπό τη μορφή (έγκυρων) πληροφοριών.

Έκοψε την πίτα η Κοινοβουλευτική ομάδα

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής.

Η πίτα, είχε πάνω το έμβλημα του κόμματος, και αφού ο κ. Κασσελάκης «σταύρωσε» τρεις φορές, ως είθισται, τότε συνεργάτης του ξεκίνησε να κόβει.

Το πρώτο κόμματι πήγε στο κόμμα, «από τα αριστερά της πίτας», όπως είπε ο κ. Κασσελάκης. Τα υπόλοιπα κομμάτια κατά σειρά ήταν: του προέδρου, τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου, στον αναπληρωτή Γιώργο Βασιλειάδη, στο γραφείο τύπου, στη νεολαία του κόμματος, στην κοινοβουλευτική ομάδα, στους ευρωβουλευτές, στην κεντρική επιτροπή, στους εργαζόμενους του κόμματος, στα κομματικά ΜΜΕ και το τελευταίο στο ινστιτούτο Πουλαντζάς.

Νικητής του «γούρικου» φλουριού, ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στενός συνεργάτης του προέδρου, Γιάννης Βουλγαράκης.

Νωρίτερα, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ.κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, στην Αρχιεπισκοπή, στην Πλάκα.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον κ. Κασσελάκη, λέγοντάς του: «Σας παρακολουθώ».

«Τρέχω όσο περισσότερο μπορώ, για να υπάρχει ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ομογένεια» φέρεται να ανταπάντησε ο κ. Κασσελάκης. Είμαι περήφανος που εκπροσωπω τον ελληνισμό, την ομογένεια ως αρχηγός πολιτικού κόμματος, συμπλήρωσε.

Με τη σειρά του, ο κ. Κασσελάκης δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο μια γκραβούρα αντίγραφο ενός ιταλικού έργου με τον Απόστολο Θωμά.

Διαβάστε ακόμη: