Τα ιδιωτικά τζετ είναι ξεκάθαρα δηλώσεις πλούτου, δύναμης και πολυτέλειας. Αυτά τα παλάτια στον ουρανό κοστίζουν μια περιουσία, ωστόσο για τους «ζάμπλουτους» είναι ένας τρόπος να επιδείξουν τη χλιδή και την ισχύ τους, μία προβολή ακραίου πλούτου με τον πιο λαμπερό τρόπο που μπορεί κανείς να φανταστεί. Αυτά είναι τα πιο ακριβά ιδιωτικά τζετ στον κόσμο και οι ιδιοκτήτες τους που τα απολαμβάνουν.

Alisher Umanov – Airbus A340-300 – 400 εκατ. δολάρια

Το πιο ακριβό ιδιωτικό τζετ στον κόσμο ανήκει στον Alisher Umanov, τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο και ιδιοκτήτη της εταιρείας εξόρυξης Metalloinvest.

Αγόρασε ένα Airbus A340-300 που μπορεί να μεταφέρει 375 επιβάτες και το μετέτρεψε στην προσωπική του ιπτάμενη έπαυλη.

Το τζετ που φημολογείται ότι είναι το μεγαλύτερο ιδιωτικό τζετ στη Ρωσία και πιθανώς σε όλη την Ευρώπη, διαθέτει πλούσιο εσωτερικό με διάφορες ανέσεις και συστήματα ασφαλείας.

Joseph Lau – Boeing 747-8 VIP – 367 εκατ. δολάρια

Το δεύτερο πιο ακριβό ιδιωτικό τζετ στον κόσμο ανήκει στον Joseph Lau, τον δισεκατομμυριούχο από το Χονγκ Κονγκ και μεγιστάνα των ακινήτων. Είναι κάτοχος ενός Boeing 747-8 VIP, μία προσαρμοσμένη έκδοση του Boeing 747-8, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερο και πιο προηγμένα επιβατικά αεροσκάφη στον κόσμο. Το τζετ μπορεί να πετάξει έως και 8.000 ναυτικά μίλια με ταχύτητα 0,855 Mach, που είναι κοντά στην ταχύτητα του ήχου. Το τζετ διαθέτει ένα πολυτελές και κομψό εσωτερικό με «master bedroom», σαλόνι, γραφείο, τραπεζαρία και ένα υπερσύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας

Σουλτάνος του Μπρουνέι – Boeing 747-430 – 230 εκατ. δολάρια

Το τρίτο πιο ακριβό ιδιωτικό τζετ στον κόσμο ανήκει στον Σουλτάνο του Μπρουνέι, που είναι διάσημος για τον πολυτελή τρόπο ζωής του και τον πλούτο που διαθέτει.

Είναι κάτοχος ενός Boeing 747-430, μία παραλλαγή της σειράς 747, που είχα αρχικά σχεδιαστεί για την Lufthansa.

To επιχρυσωμένο εσωτερικό, με χρυσές διακοσμήσεις στα έπιπλα, ακόμα και στους νιπτήρες, μοιράζεται σε ένα ένα σαλόνι, ένα υπνοδωμάτιο, ένα μπάνιο και μία αίθουσα θρόνου.

Ρομάν Αμπραμόβιτς – Boeing 757 – 170 εκατ. δολάρια

Το τέταρτο πιο ακριβό ιδιωτικό τζετ στον κόσμο ανήκει στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, το διάσημο Ρώσο δισεκατομμυριούχο και πρώην ιδιοκτήτη της αγγλικής βρετανικής ομάδας Τσέλσι.

Κατέχει ένα Boeing 757, ένα αεροσκάφος μεσαίου μεγέθους το οποίο κατασκεύαζε η εταιρεία μέχρι το 2004. Ξόδεψε 170 εκατ. δολάρια για να ανακαινίσει το τζετ, το οποίο ονόμασε The Bandit.

Διαθέτει πολυτελές εσωτερικό με υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο και σαλόνι. Διαθέτει επίσης αντιπυραυλικό σύστημα, συσκευή εμπλοκής ραντάρ και αλεξίσφαιρα παράθυρα.

Κιμ Καρντάσιαν – Gulfstream G650ER – 150 εκατ. δολάρια

Η διάσημη celebrity και influencer Κιμ Καρντάσιαν είναι η κάτοχος του πέμπτου πιο ακριβού ιδιωτικoύ τζετ στον κόσμο. Το Gulfstream G650ER που διαθέτει μία πιο πλούσια έκδοση του Gulfstream G650, που είναι ένα από τα ταχύτερα και πιο προηγμένα επιχειρηματικά τζετ στον κόσμο.

Kim Kardashian (Πηγή: Instagram)

Μπορεί να πετάξει έως και 7.500 ναυτικά μίλια με ταχύτητα 0,925 Mach, πλησιάζοντας την ταχύτητα του ήχου. Η Καρντάσιαν ξόδεψε 150 εκατομμύρια δολάρια για να προσαρμόσει το τζετ στα γούστα και στις ανάγκες της. Το Kim Air, όπως το αποκαλεί, διαθέτει ένα κομψό και μοντέρνο εσωτερικό με ένα υπνοδωμάτιο, ένα μπάνιο, ένα σαλόνι, ένα μπαρ και έναν κινηματογράφο. Επίσης διαθέτει σύνδεση internet υψηλής ταχύτητας, δορυφορικό τηλέφωνο και σύστημα τηλεδιάσκεψης.

Ντόναλντ Τραμπ – Boeing 757 – 100 εκατ. δολάρια

Ο πρώην πρόεδρος της Αμερικής είναι ο ιδιοκτήτης του έκτου πιο ακριβού ιδιωτικού τζετ. Είναι ιδιοκτήτης ενός Boeing 757, ένα αεροσκάφος που παραδόθηκε για πρώτη φορά στην Sternling Airlines της Δανίας το 1991.

Αγόρασε το τζετ το 2011 από τον συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen για 100 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το ένα από τα τα πιο ακριβά ιδιωτικά τζετ που κατέχει celebrity. Ονόμασε το αεροσκάφος Trump Force One και το χρησιμοποίησε για την προεδρική του εκστρατεία το 2016 και φυσικά τα προσωπικά του ταξίδια.

Το τζετ έχει ένα χαρακτηριστικό εξωτερικό με ένα γιγάντιο T στην ουρά και τη λέξη Trump στο πλάι. Το τζετ διαθέτει πλούσιο εσωτερικό με κρεμ δερμάτινα καθίσματα, χρυσές διακοσμήσεις 24 καρατίων, ένα τεράστιο «master bedroom» κύρια κρεβατοκάμαρα, μπάνιο με επιχρυσωμένο νεροχύτη, τραπεζαρία, μαγειρείο, γραφείο και ξενώνα. Διαθέτει επίσης υπερσύγχρονο σύστημα ψυχαγωγίας, σύνδεση internet υψηλής ταχύτητας, δορυφορικό τηλέφωνο και σύστημα τηλεδιάσκεψης. Το τζετ μπορεί να πετάξει έως και 4.000 ναυτικά μίλια με ταχύτητα 0,8 Mach, η οποία είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου.

Διαβάστε ακόμη: