Ξεκίνησε στις 19:00 η προγραμματισμένη για σήμερα, δεύτερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντος αυτή τη φορά και του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Η συνεδρίαση διεξάγεται στην σκιά της νέας κρίσης που ξέσπασε στο κόμμα μετά το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη που ζητούσε τα μέλη εάν συμφωνούν με ενδεχόμενη αλλαγή του ονόματος του κόμματος και των σκληρών αντιδράσεων που ξέσπασαν από κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι φθάνοντας ο κ. Κασσελάκης έξω από τα γραφεία της Κουμουνδούρου και μιλώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και θα το δείτε σύντομα».

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να φανεί αν η κρίση που ξέσπασε με αφορμή του ερωτηματολόγιο προς τα μέλη, θα επιδεινωθεί ή αν θα υπάρξει μια ανακωχή, έστω και πρόσκαιρη, παραπέμποντας το ζήτημα στο Συνέδριο του κόμματος, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Πέμπτη. Με βάση τις δηλώσεις, ωστόσο, των μελών, δεν προκύπτει ότι τα μέλη του οργάνου θα προσέλθουν με κοινή θέση.

Η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε σε δραματικό κλίμα, ενώ διήρκησε πάνω από έξι ώρες, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στους κορυφαίους του ΣΥΡΙΖΑ, που διαβλέπουν την προοπτική να βρεθούν λίγες ημέρες πριν το Συνέδριο «σε άλλο κόμμα, με άλλη πολιτική πλατφόρμα». Το κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμη περισσότερο από την απόφαση του κ. Κασσελάκη να μην εμφανιστεί μέσω τηλεδιάσκεψης -ο ίδιος βρισκόταν στο Λονδίνο- αλλά μέσω επιστολής, που σε έντονους τόνους επέκρινε τα κορυφαία στελέχη τα οποία κάλεσε να σταματήσουν να «κυνηγούν χίμαιρες».

Χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης στο Σύνταγμα

Εν τω μεταξύ, το παρών στο μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης όπως και πολλοί βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο να πηγαίνει ξεχωριστά από αυτούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και κατευθύνθηκε προς τους αγρότες που βρίσκονταν με τα τρακτέρ μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε με αρκετούς αγρότες, μπήκε και κάθισε μέσα σε ένα τρακτέρ ενώ ανέβηκε και στην καρότσα ενός αγροτικού μηχανήματος για να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Αγρότες προσέφεραν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ένα λουλούδι, ενώ δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες. Σε δήλωσή του ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι οι αγρότες αγκομαχούν, υπάρχει ενα καρτέλ με μεσάζοντες που τους εκμεταλλεύεται και το κράτος όπως είπε οφείλει να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτή η κοροϊδία.

Διαβάστε ακόμη: