Νέα υποβρύχια έκθεση γλυπτικής που δημιουργήθηκε από καλλιτέχνη από το Κεντ της Αγγλίας πρόκειται να εγκαινιαστεί στην Καραϊβική.

Η εγκατάσταση αποτελείται από 30 γλυπτά κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι και πράσινο τσιμέντο ουδέτερου pH. Τα έργα τέχνης δημιουργήθηκαν από τον γλύπτη Jason deCaires Taylor από το Κατένμπερι.

Βίντεο από προηγούμενή του έκθεση:

Για την εγκατάσταση με τίτλο «A World Adrift» άντλησε έμπνευση από τη «διαφαινόμενη κρίση» της κλιματικής αλλαγής στο Καριακού και στη μικρή Μαρτινίκα, δύο νησιά στη Γρενάδα.

Η νέα του έκθεση με τίτλο «A World Adrift»:

«Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η θέρμανση των ωκεανών, η διάβρωση των ακτών και το φάσμα των ολοένα και πιο άγριων καιρικών φαινομένων, όπως οι τυφώνες, ρίχνουν σκιά στο μέλλον αυτών των όμορφων ευαίσθητων οικοσυστημάτων» δήλωσε ο καλλιτέχνης στο BBC.

Τοποθετημένα στο Καριάκου, που βρίσκεται στα βόρεια του νησιού Γρενάδα στην Καραϊβική Θάλασσα, τα έργο τέχνης είναι ένας φόρος τιμής στην ιστορία του νησιού στη ναυπήγηση σκαφών και θα παραμείνουν σε περίπου τρία έως πέντε μέτρα βάθος, ώστε να μπορεί να κολυμπήσει ανάμεσα τους όποιος θέλει να κάνει κατάδυση.

Ο γλύπτης Jason deCaires Taylor:

Τα γλυπτά είναι μεμονωμένοι τεχνητοί ύφαλοι που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τη γύρω θαλάσσια ζωή και να τονώνουν τη συνολική υδάτινη βιοποικιλότητα.Ο Jason deCaires Taylor είναι Βρετανός γλύπτης και δημιουργός του πρώτου υποβρύχιου πάρκου γλυπτικής στον κόσμο, του Molinere Underwater Sculpture Park και του υποβρύχιου Mουσείου, Cancún Underwater Museum.

Αφού αποφοίτησε με πτυχίο στη γλυπτικής από το Ινστιτούτο Τεχνών του Λονδίνου, ο Τέιλορ έγινε πλήρως καταρτισμένος εκπαιδευτής καταδύσεων και υποβρύχιος φωτογράφος.

Μεταξύ άλλων είναι ο δημιουργός του Μουσείο Υποβρύχιας Γλυπτικής Αγίας Νάπας (MUSAN) στην Κύπρο. Τα έργα γίνονται στο στούντιο του Taylor και στη συνέχεια τοποθετούνται προσεκτικά υποβρύχια και αγκυρώνονται στον πυθμένα της θάλασσας.

Διαβάστε ακόμη