Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για την οξεία ηπατίτιδα και κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν. Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στον θάνατο βρέφους 13 μηνών στην Ελλάδα από την οξεία ηπατίτιδα και υποστήριξε ότι πρόκειται για σπάνια περίπτωση.

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι παρότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη βρει το ακριβές αίτιο και τον υπεύθυνο ιό για τη νόσο, τα συμπτώματα που δημιουργεί είναι ήπια στη συντριπτική τους πλειοψηφία και τα σοβαρά περιστατικά είναι πάρα πολύ λίγα και σπάνια.

«Ο διπλασιασμός θανάτων από κορωνοϊό είναι ανησυχητικός»

Ο έμπειρος γιατρός, εξέφρασε την ανησυχία του για τον διπλασιασμό των θανάτων από κορωνοϊό στη χώρα μας, που από μονοψήφιος πλέον είναι διψήφιος, γύρω στους 20 ημερησίως. Στα νοσοκομεία, πρόσθεσε, η εικόνα είναι ανησυχητική καθώς παρότι οι εισαγωγές σε απλές κλίνες δεν πιέζουν τα νοσοκομεία, είναι πάρα πολλές για την εποχή.

Πρότεινε να ληφθούν ορισμένα μέτρα πρόληψης και κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν «τα κύρια όπλα μας», δηλαδή τις μάσκες και τα εμβόλια.

«Από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμμόρφωση σε μόρφωση αν δεν υπάρχει μια υποχρεωτικότητα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα της διασποράς να δείξει η κοινωνία και η πολιτεία ότι πραγματικά έχουμε πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.