Η νέα έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοιού, που έφτασαν χθες τις 6.700, έρχεται να καταδείξει στην πράξη, τον εφησυχασμό και την ολιγωρία της Πολιτείας στη λήψη μέτρων κρίσιμων και αποφασιστικών!

Με αποτέλεσμα την ώρα τούτη η κατάσταση να τείνει να μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη, υπό τη βάρος του κύματος των ανεμβολίαστων, της πτώσης της θερμοκρασίας αλλά και της ανυπαρξίας ελέγχων και πάσης φύσης περιοριστικών μέτρων προς την κατεύθυνση προστασίας των πολιτών!

Η κυβέρνηση αιφνιδιασμένη από την τροπή των εξελίξεων, μολονότι δεν θα έπρεπε, σπεύδει να πάρει μέτρα, εκ των υστέρων ωστόσο και πιθανόν ανεπαρκή, χωρίς να συνυπολογίσει κανείς ότι …στην Ελλάδα είμαστε, για ποιους (ουσιαστικούς) ελέγχους να μιλάμε(;)!!!

Δυστυχώς, η αλήθεια είναι πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Υπήρξε μια αδικαιολόγητη χαλάρωση, ωσάν η πανδημία να εξαλείφθηκε και να υπήρξε επιστροφή στην κανονικότητα!!!

Έλλειψη τόλμης και αποφασιστικότητας στη λήψη μέτρων και στην πρόληψη της κατάστασης, ολιγωρία, χαλάρωση, εφησυχασμός, επανάπαυση, αλλά και έλλειψη συντονισμού, στρατηγικής, κεντρικού σχεδιασμού!

Αλήθεια, ο …σοφός Σκέρτσος που ανακοινώνει (φούμαρα) την εγκαθίδρυση μιας τεράστιας φοιτητικής εστίας στο κέντρο της πόλης, πως συντόνισε την έκτακτη κατάσταση ανάφλεξης της πανδημίας; Ποια η στρατηγική του σκέψη, η καθοδήγηση και ο σχεδιασμός;

Θα μπορούσε, ωστόσο, όλο τούτο το επικίνδυνο σκηνικό που απλώνεται μπροστά στην κοινωνία ανεξέλεγκτο, σε μεγάλο βαθμό να είχε αποφευχθεί ή να προληφθεί!

λήψη μέτρων

 

Βλέπετε, για του λόγου το αληθές, ακριβώς δίπλα μας στην γειτονική Ιταλία, η οποία επλήγη όσο κανείς από την επέλαση της πανδημίας, από την πρώτη στιγμή έξαρσης του κορωνοιού, θρηνώντας χιλιάδες νεκρούς στοιβαγμένους σε εκατόμβες στο Μπέργκαμο και αλλού, αντιμετωπίζει μια εκ διαμέτρου αντίθετη κατάσταση!

Στο ένα τρίτο τα κρούσματα, λιγότεροι από τους μίσους οι νεκροί, σε μια χώρα με πολλαπλάσιο πληθυσμό σε σχέση με την Ελλάδα!

Λήψη μέτρων από την κυβέρνηση Ντράγκι

Εκεί όμως, στην Ιταλία, η τεχνοκρατική κυβέρνηση Ντράγκι επέδειξε θάρρος και αποφασιστικότητα και δεν επέδειξε ολιγωρία προσμετρώντας το πολιτικό κόστος στην λήψη αποφάσεων για τους ανεμβολίαστους και το υγειονομικό προσωπικό.

Πέτυχε τον εμβολιασμό του 65% του πληθυσμού, με επιχειρήματα και νηφαλιότητα, επέβαλε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού και των πάσης φύσης νοσηλευτών, θέσπισε το «πράσινο διαβατήριο» για μετακινήσεις και εργασία, αλλά κυρίως επέδειξε τόλμη στην διενέργεια ελέγχων και απόλυτης εφαρμογής των σκληρών μέτρων που ελήφθησαν.

Βλέπετε, στην ευρωπαία Ιταλία, την προστασία του Πολίτη την αντιλαμβάνονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ’ ότι δυστυχώς ο κάθε Χαρδαλιάς, Σκέρτσος ή Βασιλάκης Κικίλιας…

Ούτε υφίσταται η πρωτοφανής πολυφωνία των λοιμωξιολόγων, νέων πρωταγωνιστών των τηλεοπτικών παραθύρων, στην ουσία μαϊντανών που αποσυντονίζουν την κοινωνία και προκαλούν με τις δηλώσεις τους…

Στην Ελλάδα δυστυχώς, χάσαμε πολύτιμο χρόνο στη λήψη μέτρων, δεν μετρήσαμε σωστά την έκβαση της κατάστασης, υποχωρήσαμε μπροστά στις απαιτήσεις του κύματος των ανεμβολίαστων, επιδεικνύοντας ασέβεια προς όλους αυτούς που πειθάρχησαν προς όφελος της κοινωνίας, που εμβολιάστηκαν για να προστατεύσουν πέραν των ίδιων, τις οικογένειες τους, αρρώστους, ανοσοκατεσταλμένους, ηλικιωμένους, πάσης φύσης ευπαθείς ομάδες!

Και όλα τούτα, υπό μορφή χιονοστιβάδας, έρχονται και συσσωρεύονται σε ένα πολιτικό περιβάλλον που δείχνει ασταθές προ των εκλογών με απλή αναλογική, ενώ τα σενάρια για πρόωρη  προσφυγή στις κάλπες κάπου μεταξύ Φεβρουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022, με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα, κάνουν και πάλι την επανεμφάνιση τους…