Δεν είναι οι τέλειες διαστάσεις της Mahlagha Jaberi που έκαναν τα φλας των φωτογράφων να αστράφτουν κατά την άφιξή της στο Φεστιβάλ των Καννών. Είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει στους μουλάδες το καλλίπυγο μοντέλο από το Ιράν φορώντας μία μαύρη τουαλέτα, με μία «θηλιά» στον λαιμό.

Όπως αναφέρουν το γερμανικό περιοδικό “Focus” και η εφημερίδα “Bild”, το ιρανικής καταγωγής μοντέλο Mahlagha Jaberi έφτασε στο Φεστιβάλ των Καννών με ένα φόρεμα που έμοιαζε στο επάνω μέρος του με θηλιά προκειμένου να επιστήσει την προσοχή στις φρικτές εκτελέσεις που γίνονται στην ισλαμική χώρα.

Ήδη μέσα στο 2023 έχουν εκτελεστεί πάνω από 200 άνθρωποι.

Περπατώντας στο κόκκινο χαλί των Καννών με το μαύρο φόρεμα, η 33χρονη καλλονή έστειλε το δικό της πολιτικό μήνυμα.

Το φόρεμα που θυμίζει θηλιά

Στην πρεμιέρα της ταινίας “The Old Oak”, το μοντέλο από το Ιράν εμφανίστηκε μ’ ένα μακρύ φόρεμα με ουρά, όπου εκεί ήταν γραμμένες οι λέξεις “Stop Executions” (Σταματήστε τις εκτελέσεις στο Ιράν) με χρυσά κεφαλαία γράμματα.

Με το φόρεμα που είχε την υπογραφή της σχεδιάστριας Jila Saber, η Mahlagha Jaberi ήθελε ξεκάθαρα να στρέψει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στο κύμα εκτελέσεων στο Ιράν , όπου με το βάναυσο αυτό τρόπο το καθεστώς των μουλάδων θέλει να καταπολεμήσει τους επικριτές της κυβέρνησης και τους διαδηλωτές.

«Μόνο τους τελευταίους μήνες, περισσότεροι από 200 άνθρωποι λέγεται ότι έχουν εκτελεστεί – πολλοί από αυτούς απαγχονίστηκαν μετά από ομολογίες, ενώ άλλα υπέστησαν βασανιστήρια», γράφει το περιοδικό “Focus”.

Το 2022 οι εκτελέσεις στο Ιράν κατέγραψαν αύξηση κατά 75%. Πέρυσι, 582 άνθρωποι απαγχονίστηκαν.

Διαβάστε περισσότερα