Η αστυνομία προσπαθεί να αναγνωρίσει το πτώμα ενός μαύρου κοριτσιού που βρέθηκε μέσα σε κάδο απορριμμάτων, σε εύπορη γειτονιά του Τορόντο, στον Καναδά, υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ηλικία του παιδιού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε ακριβή συνοικία, εκτιμάται πως ήταν από 4 έως 7.

Το Ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την υπόθεση, προσπαθεί να αναγνωρίσει την ταυτότητα του παιδιου από το αρχείο αγνοούμενων, ωστόσο, είναι πιθανό να μην είχε δηλωθεί εξαφάνιση. Οι ερευνητές θα ψάξουν εξονυχιστικά. Τα παιδιά δεν πεθαίνουν έτσι» ανέφερε ο επιθεωρητής Hank Idsinga στους δημοσιογράφους.

Την Τετάρτη έγινε νεκροψία, ωστόσο, ακόμη δεν έχει καθοριστεί η αιτία θανάτου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο βαθμός αποσύνθεσης υποδεικνύει πως ο θάνατος επήλθε εδώ και καιρό, ίσως και το προηγούμενο καλοκαίρι.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν σε οικοδομή του Ροουζντέιλ, μιας από τις πιο εύπορες συνοικίες της πόλης. Εκεί βρήκαν το πτώμα τυλιγμένο σε κουβέρτα και μέσα σε πλαστική σακούλα – η οποία ήταν επίσης τυλιγμένη με κουβέρτα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το παιδί ήταν αφρικανικής ή μεικτής αφρικανικής καταγωγής, μετρίου αναστήματος, με τέσσερα κοντά κοτσιδάκια.

Οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκτιμούν πως το πτώμα του εγκαταλείφθηκε στην οικοδομή μεταξύ 28 Απριλίου και δύο Μαΐου. Και παρότι δεν υπάρχουν κάμερες που να έχουν πρόσβαση απ’ευθείας στον κάδο, οι αρχές συλλέγουν βίντεο από την περιοχή.

Οι κάτοικοι έχουν μετατρέψει το σημείο σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο για το παιδί, με κάρτες και λουλούδια.