Αποζημίωση ειδικού σκοπού καλλιτέχνες. Σήμερα Παρασκευή 29 Οκτωβρίου θα πληρωθούν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 17,7 εκατ. ευρώ για συνολικά 33.547 πληρωμές δικαιούχων που αφορούν την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2021.

Επίσης θα καταβληθούν αποζημιώσεις και για προηγούμενους μήνες του 2020 και του 2021 (υπόλοιπα), σε συνέχεια υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Αναστολές εργαζομένων από πυρόπληκτες επχειρήσεις της Εύβοιας

Υπενθυμίζεται ότι το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ είναι διαθέσιμη έως και 30/10/2021 για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων από επιχειρήσεις εργοδότες -ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας και ανεξαρτήτως αν υπέστησαν υλικές ζημιές ή όχι- που εδρεύουν ή έχουν παράρτημα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και που ανήκουν στα διοικητικά όρια των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου -Λίμνης Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 13ης Αυγούστου 2021 (Α΄143), για τον μήνα Οκτώβριο 2021.

Στο έντυπο δήλωσης αναστολών επιλέγουν την σχετική ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «Επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021».