Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το «καλάθι των νονών», αλλά και ο εμπλουτισμός του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» με τρόφιμα που παραδοσιακά καταναλώνονται κατά την περίοδο του Πάσχα.

Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης, καθώς και ο γγ Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών»

Όπως ανακοινώθηκε… «πρεμιέρα» την ερχόμενη Τετάρτη, 29 Μαρτίου, θα κάνει το «καλάθι των νονών», προκειμένου να διευκολύνει τις αγορές των νονών για τα βαφτιστήρια τους ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Το «καλάθι των νονών» στα καταστήματα παιχνιδιών δημιουργείται στα πρότυπα του «καλαθιού του Άϊ Βασίλη» που είχε τεθεί σε ισχύ την περίοδο των Χριστουγέννων.

Θα περιλαμβάνει 12 συνολικά κατηγορίες παιχνιδιών ως εξής: λαμπάδες και παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, επιτραπέζια και παζλ, παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας , οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια, λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.

«Εκτιμούμε οτι το καλάθι των νονών θα πάει καλά, με τις καλύτερες δυνατές τιμές», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης κατά την ανακοίνωση του νέου καλαθιού.

Ακολουθεί το «καλάθι του Πάσχα»

Ακόμη στις 4 Απριλίου θα είναι διαθέσιμο και το «Καλάθι του Πάσχα» που ουσιαστικά αντικαθιστά το «καλάθι της Σαρακοστής» και δημιουργείται για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι και θα περιλαμβάνει αρνί, τσουρέκια κτλ.

Η εφαρμογή του «καλαθιού του Νοικοκυριού» που πλέον μπήκε στην 21η πρώτη εβδομάδα υπήρξε επιτυχής και συνέβαλε, μαζί με άλλα μέτρα όπως το market pass, στη μείωση του πληθωρισμού, όπως ανέφερε στο πλαίσιο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Διαβάστε περισσότερα