Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και η κυκλοφορία να διακόπτεται, σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τροχαία:

Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων, παρέμεινε η Χαριλάου Τρικούπη από το ύψος της οδού Ναυαρίνου, λόγω καθίζησης. Λίγο μετά τις 17:00, η κυκλοφορία στην Χαριλάου Τρικούπη αποκαταστάθηκε.

Κακοκαιρία.

Ανοιχτά αύριο (27/01) τα σχολεία στην Αττική

Ανοικτά θα είναι τα σχολεία στον νομό Αττικής αύριο (Παρασκευή 27/01), σύμφωνα με ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ο οποίος πραγματοποίησε παρέμβαση στην ΕΡΤ.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι σήμερα το απόγευμα (26/01) τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα και ενώ τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα κορυφώνονταν, ο κ. Πατούλης είχε αναφέρει πως «θεωρήσαμε ευθύνη μας για λόγους πρόληψης, να μη λειτουργήσουν τα εσπερινά και απογευματινά σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη την Αττική, για να δημιουργήσουμε τη δυνατότητα της μη κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά και της ασφάλειας, επ’ αφορμής της εξέλιξης του φαινομένου σε διάφορα σημεία», όσον αφορά τα εσπερινά Λύκεια.

Σημειώνεται διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Επί της επαρχιακής οδού Αλεποχωρίου – Σχίνου.
  • Στο γεφυράκι «Βάρδας», στη Ραφήνα προς Λ. Μαραθώνος, λόγω υπερχείλισης υδάτων και έντονης βροχόπτωσης.
  • Στη Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του Παλαιού Ιππόδρομου, στο ρεύμα προς Πειραιά λόγω απάντλησης υδάτων.
  • Στο γεφυράκι «Αρίωνα», τα Σπάτα και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

«Καταρράκτες» και «ποτάμια» στην Αθήνα από την κακοκαιρία

Η καταιγίδα και η χαλαζόπτωση από το πρωί, μετέτρεψε δρόμους σε «ποτάμια». Συγκεκριμένα, παρατηρούνται επικίνδυνα φαινόμενα για τους περαστικούς τόσο στη Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του ΝΙΜΤΣ, αλλά και τα Εξάρχεια, στον Λόφο Στρέφη. Παράλληλα, η βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες σε δρόμους της πρωτεύουσας πόλης. Τα νερά τρέχουν από τον εξωτερικό τοίχο του ΝΙΜΤΣ σαν «καταρράκτης», ενώ, παρόμοια εικόνα δημιουργήθηκε στον Λόφο Στρέφη, μετά την έντονη βροχόπτωση.

Κακοκαιρία.

Σοβαρή ήταν η κατάσταση στο Μαρούσι, όπου εγκλωβίσθηκαν οχήματα στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη, λόγω συσσώρευσης υδάτων. Λόγω απάντλησης υδάτων, υπήρξε διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», στο ρεύμα προς Πειραιά.

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Ποιες περιοχές «ντύνονται» στα λευκά, πού υπάρχουν προβλήματα

Διαβάστε ακόμη: