Τεράστια είναι τα προβλήματα που προκάλεσαν τα έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας Elias στην Εύβοια.

Εικόνες που έχουν δημοσιεύσει πρακτορεία και τοπικά ΜΜΕ της Εύβοιας δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής από την κακοκαιρία.

Δρόμοι έχουν διαλυθεί, βάρκες έχουν βγει στη στεριά, κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ ένα σπίτι παρασύρθηκε από τα χειμαρρώδη νερά.

Εύβοια: Απόλυτη καταστροφή σε Μαντούδι, Κυμάσι -Έπεσε γέφυρα, κόπηκε ο δρόμος για το λιμάνι

Η κακοκαιρία Elias άνοιξε νέες πληγές στην Εύβοια. Το βόρειο τμήμα του νησιού βιώνει ξανά ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές, ειδικότερα σε Ροβιές, Μαντούδι και Κυμάσι αλλά και σε άλλα χωριά, σύμφωνα με το evima.gr.

Τα ποτάμια «φούσκωσαν», οι χείμαρροι υπερχείλισαν και τα λασπόνερα παρέσυραν το πάντα στο πέρασμά τους.

Ο Δήμος Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας βρέθηκε στο επίκεντρο της θεομηνίας και οι καταστροφές σε περιουσίες αλλά και σημαντικές υποδομές είναι ανυπολόγιστες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

Μεγάλος όγκος νερού έπεσε στην Εύβοια από την κακοκαιρία Elias

Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ νερό έχει μπει και στο εσωτερικό σπιτιών της περιοχής. Ο όγκος της βροχής που έχει πέσει είναι πολύ μεγάλος· στην Ιστιαία, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, έχουν πέσει 400 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα.

Δείτε πλημμυρισμένα σπίτια, στο εσωτερικό τους:

Μέσα σε έξι ώρες μόνο καταγράφηκε πτώση νερού άνω των 150 κυβικών μέτρων ανά στρέμμα.

Ήδη από τα μεσάνυχτα η Πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής.

Η κακοκαιρία έχει πλήξει σημαντικά τις συγκοινωνίες, καθώς δέντρα και καλώδια έχουν πέσει σε δρόμους. Την ίδια ώρα, οι επιχειρήσεις διάσωσης αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξαιτίας της υψηλής στάθμης νερού που δυσχεραίνει την πρόσβαση.

Βάρκες βγήκαν στη στεριά εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias

Φωτογραφίες από τοπικά ΜΜΕ της Εύβοιας δείχνουν βάρκες που έχουν βγει στη στεριά. Οι εικόνες σοκάρουν, καθώς οι βάρκες έχουν βρεθεί στη μέση του δρόμου, στην Εθνική Οδό Ιστιαίας-Αιδηψού.

Δείτε τη χαρακτηριστική φωτογραφία του eviathema.gr:

Ορμητικά νερά της κακοκαιρίας παρέσυραν ολόκληρο σπίτι στην Εύβοια

Σοκ προκαλούν, επίσης, οι εικόνες που καταγράφουν τη στιγμή που τα χειμαρρώδη νερά παρέσυραν ολόκληρο σπίτι στην Εύβοια.

Δείτε το βίντεο:

Τα νερά ήταν τόσο ορμητικά στην περιοχή Κρύα Βρύση στη Βόρεια Εύβοια, που, όπως θα δείτε και στις εικόνες του Evima.gr, παρέσυραν το σπίτι μέχρι τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ, το σπίτι είναι εξοχικό και δεν κατοικείται.

Διαβάστε ακόμη: