Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Βόλου και του Πηλίου οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους λόγω της κακοκαιρίας Daniel που «χτυπά» τη χώρα μας.

«Βοήθεια, είμαστε αποκομμένοι, δεν θα ξέρετε αν ζούμε ή αν θα πεθάνουμε» είπε απελπισμένη σε συνέντευξή της κάτοικος του χωριού Άγιος Ιωάννης το πρωί της Τετάρτης (6/9).

«Σας παρακαλούμε πάρα πολύ, είμαστε αποκομμένοι από παντού. Θέλουμε βοήθεια. Υπάρχει κόσμος που έχει εγκλωβιστεί στο χωριό», είπε η κα Ηρώ που ζει στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου τονίζοντας πως τουλάχιστον 3.500 άτομα βρίσκονται αποκλεισμένα χωρίς ρεύμα και νερό.

«Σε λίγο δεν θα υπάρχει επικοινωνία, δεν θα ξέρετε αν ζούμε ή αν θα πεθάνουμε. Το βράδυ το περάσαμε χωρίς ρεύμα. Δεν υπάρχει δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, είναι θαύμα ότι τώρα σας μιλάω», δήλωσε στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega».

Όπως δήλωσε η ίδια, πολλοί κάτοικοι βρίσκονται σε πανικό και θέλουν να εγκαταλείψουν την περιοχή, ωστόσο οι δρόμοι είναι κλειστοί.

Άγνωστο μέχρι στιγμής πόσοι κάτοικοι του Αγίου Ιωάννη χρειάζονται βοήθεια, ενώ μέσα στις επόμενες ώρες πολίτες θα προσπαθήσουν να γυρίσουν τα σπίτια της περιοχής και να δουν πόσοι ηλικιωμένοι, άρρωστοι και μικρά παιδιά χρειάζονται βοήθεια.

Κακοκαιρία Daniel: Δραματική επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού από δρόμο που κατέρρευσε στον Βόλο

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός οδηγού στην περιοχή του Πηλίου.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα του MEGA, η έντονη βροχόπτωση που πλήττει την Μαγνησία τα τελευταία 24ωρα είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί στη μέση ο δρόμος που οδηγεί προς το νότιο Πήλιο.

Δραματική ήταν η επιχείρηση διάσωσης του οδηγού, με τους άντρες της ΕΜΑΚ να κατεβαίνουν κάτω στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε αναποδογυρίσει και προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον οδηγό του οχήματος.

Στο σημείο βρέθηκε και μπουλντόζα, η οποία έδεσε ιμάντα στον άξονα του αυτοκινήτου προκειμένου να μετακινηθεί και να απεγκλωβιστεί στη συνέχεια ο οδηγός, ενώ σε ετοιμότητα βρισκόταν και φορείο προκείμενου να απομακρυνθεί ο οδηγός με ασφάλεια από το σημείο.

Λίγο πριν τις 08:30 οι άντρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό, ο οποίος έχει τις αισθήσεις του, και αμέσως τον τύλιξαν με ισοθερμικές κουβέρτες.

Κακοκαιρία Daniel: «Έρχονταν κάδοι και αυτοκίνητα»

Η κα Σταυρούλα κάνει καθημερινά το δρομολόγιο Λάρισα – Βόλος λόγω της δουλειάς της. Όταν το δρομολόγιο ξεκίνησε για τον προορισμό του τίποτα δεν προμήνυε πως η κακοκαιρία θα σάρωνε τα πάντα στο διάβα της, με τους δρόμους να πλημμυρίζουν και να μετατρέπονται σε λιμνοθάλασσες.

«Χθες το πρωί στις 06:30 το τρένο μας έφυγε από Λάρισα κανονικά, όμως δεν υπήρχε πρόβλημα. Εκείνη τη στιγμή έριχνε ψιλόβροχο. Στις 07:00 η καταιγίδα είχε ήδη ξεκινήσει. Το τρένο έφυγε κι αυτή είναι η απορία μας. Εμείς δεν είχαμε ενημέρωση τι γίνεται στον Βόλο, ο ΟΣΕ δεν είχε ενημέρωση;», είπε στο MEGA.

«Κατεβήκαμε από το τρένο στις 07:30. Εκείνη την ώρα έριχνε πολύ βροχή, περπατούσες μέσα στα νερά. Πήγαμε στις δουλειές μας, στις 10:00 μας είπαν να φύγουμε. Φύγαμε, ξαναγυρίσαμε στον σταθμό και είδα το τρένο να είναι ακόμα εκεί. Δεν είχε επιστρέψει στη Λάρισα, διότι το πρόβλημα υπήρχε στην αρχή της πόλης, κανείς δεν μπορούσε να μπει στον Βόλο».

Στη συνέχεια η κα Σταυρούλα και όσοι επιβάτες βρίσκονταν στο σημείο έβγαλαν εισιτήριο για το δρομολόγιο των 10:50 που θα ερχόταν από Λάρισα. Ωστόσο στις 10:40 έλαβαν ειδοποίηση ότι το λεωφορείο εγκλωβίστηκε έξω από τον Βόλο.

Τότε ήταν που ξεκίνησε να βρέχει ασταμάτητα, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα.

«Το νερό έφτασε μισό μέτρο μέσα στο κτίριο. Ανεβήκαμε στις καρέκλες, βγήκαμε από τα εκδοτήρια γιατί φοβηθήκαμε. Ανεβήκαμε σε κάτι πεζούλια κι άρχισαν να έρχονται αυτοκίνητα, κάδοι, χωρίς να ξέρουμε από που έρχονται, με μία ορμή απερίγραπτη», ανέφερε.

«Με δική μας πρωτοβουλία κι αφού είχε σταματήσει η ορμή του ποταμού, πήραμε την απόφαση να διασχίσουμε τον χείμαρρο και να περάσουμε πιο κάτω, αφού είδαμε ότι ήταν ασφαλές. Περάσαμε τον χείμαρρο, υπήρξαν όμως 3 άνθρωποι που έμειναν εκεί περα. Δεν ξέρω τι ώρα κατάφερε να πάει λεωφορείο να τους πάρει. Είχαμε καλέσει την Πυροσβεστική και το 100», είπε.

Η επιστροφή της στο σπίτι της στη Λάρισα ήταν μία περιπέτεια δίχως τέλος, καθώς συνάδελφοί της κατάφεραν να την πάρουν οδικώς από το σημείο που βρισκόταν και τη φιλοξένησαν για κάποιες ώρες, μέχρι να καταφέρει να γυρίσει στη Λάρισα.

Κακοκαιρία Daniel: Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στη Χάλκη Λάρισας

«Είναι μια δύσκολη ημέρα για τη Λάρισα. Η Χάλκη, ένα χωριό 12 χλμ. έξω από την πόλη, είναι εγκλωβισμένο από τα νερά, όλοι οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι εντός των σπιτιών τους, δεν υπάρχει η δυνατότητα να βγουν», λέει, μιλώντας στο MEGA, η Νικολέτα Μπούρνοβα, κάτοικος Λάρισας.

Όπως καταγγέλλει, περίπου στις 03.30 η ώρα το βράδυ ειδοποιήθηκαν από τη δημοτική αρχή να προετοιμαστούν για πιθανό ενδεχόμενο εκκένωσης.

«Οι κάτοικοι ενημερωθήκαμε ότι θα πρέπει να προετοιμαστούμε για πιθανό ενδεχόμενο εκκένωσης μέσα ένα τέταρτο, χωρίς όμως, όπως διαπιστώσαμε στη συνέχεια, να υπάρχει και σχέδιο εκκένωσης, παρά μόνο προειδοποίηση».

Όπως λέει η ίδια, «με ρίσκο της ζωής και της οικογένειάς μας» αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το χωριό, παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι ήταν πλημμυρισμένοι.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι, το 90%, είναι εγκλωβισμένοι στο χωριό», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: