Ο δήμαρχος ΠαλαμάΓιώργος Σακελλαρίου, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής, έδειξε διάθεση να ρίξει τους τόνους για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το φράγμα Καλέντζη και την αντιπαράθεση που έχει προκύψει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Σακελλαρίου ξεκαθάρισε πως το πρόβλημα που έχει, δεν είναι με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, αλλά με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Νούσιο. «Ότι είχε να ειπωθεί, ειπώθηκε. Δεν έχει κανένα νόημα. Αν ασχολούμαστε συνέχεια με αυτό το θέμα… Πρέπει να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση. Το γυρνάω γιατί πρέπει να μπει μια τελεία. Πρέπει να λυθούν τα προβλήματα που είναι τεράστια» ανάφερε ο δήμαρχος Παλαμά.

«Η εισαγγελική παραγγελία έχει δοθεί, όλες οι συνομιλίες έχουν καταγραφεί και θα αξιολογήσει και θα κρίνει η επιτροπή. Δεν έχω να κρύψω κάτι. Εγώ βάζω μια τελεία» πρόσθεσε, ενώ σε ότι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, ο δήμαρχος Παλαμά ανέφερε ότι άκουσε λάθος την ερώτηση που του έκαναν και δεν είχε εμπλοκή κάπου όσον αφορά στο ανάχωμα.

«Έγιναν ατυχείς δηλώσεις ειδικά από εμένα. Δεν άκουσα ότι οι δημοσιογράφοι αναφέρονταν στον κ. Αγοραστό. Εγώ αναφερόμουν στον αντιπεριφερειάρχη. Την πληρώνει ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση. Με τον αντιπεριφερειάρχη είναι η αντιπαράθεσή μου, δεν έχει σχέση ο περιφερειάρχης», είπε σχετικά, προσθέτοντας για το σπάσιμο του φράγματος πως «υπάρχει μελέτη για τα νερά, δρούμε σύμφωνα με αυτή. Ο Παλαμάς συγκεντρώνει 10 παραπόταμους του Πηνειού. Η παρέμβαση στο φράγμα Καλέντζη δεν δημιούργησε πρόβλημα, έσωσε δύο χωριά, τα οποία πλημμύρισαν μετά από δύο ημέρες, καθώς ο όγκος του νερού ήταν τεράστιος. Δεν έκανε ζημιά σε κάποιο χωριό».

«Με κάλεσε ο δήμαρχος Παλαμά για τομή στον Καλέντζη, τον εμπιστεύτηκα και έδωσα έγκριση» είπε ο αντιπεριφερειάρχης

Την έγκριση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας είχε το άνοιγμα τομής στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, το βράδυ που ξέσπασε η κακοκαιρία Daniel, με αποτέλεσμα, όπως πολλοί καταγγέλλουν, να πλημμυρίσει ο Παλαμάς.

«Εκείνο το βράδυ, με κάλεσε ο δήμαρχος Παλαμά, ο κ. Σακελλαρίου εν εξάλλω ότι “πλημμυρίζει ο Κοσκινάς και πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα” και μου ζήτησε το μηχάνημα» είπε στον Alpha ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος.

Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε, ο ίδιος έδωσε την έγκρισή του, καθώς εμπιστευόταν τον δήμαρχο λόγω της εμπειρίας του. «Ο κ. Σακελλαρίου είναι δήμαρχος 10 χρόνια, έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει πού πηγαίνουν τα ποτάμια και πού καταλήγουν. Τη δοκιμάσαμε στον “Ιανό” και στον “Διομήδη”», όταν του είχε πει να γίνει τομή στο ανάχωμα, πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: