Συναγερμό στην Πολιτική Προστασία έχουν σημάνει οι τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ για κακοκαιρία με καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις και έντονα κεραυνικά φαινόμενα.

Το μήνυμα από το 112 που εστάλη πριν από λίγο στους κατοίκους της Πάτρας, σύμφωνα με το pelop.gr αναφέρει:

«Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο (καταιγίδες, ραγδαίες βροχοπτώσεις, κεραυνοί). Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάκρεια των έντονων φαινομένων και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών».

Καιρός: Πιθανότητα εκδήλωσης ανεμοστρόβιλων σε τρεις περιοχές της Ελλάδας -Δείτε τον χάρτη

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες ακόμη και εκδήλωση ανεμοστρόβιλων προβλέπεται για τον καιρό της Τρίτης (27/9).

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τις πρωινές ώρες της Τρίτης, κατά την εκδήλωση καταιγίδων σε τμήματα του Ιονίου καθώς και σε παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, υπάρχει πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους.

Επίσης, μικρή πιθανότητα υπάρχει για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα του Ιονίου. Άλλωστε, για τα φαινόμενα των επόμενων ωρών έχει προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ.

Κέρκυρα: Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Bogdan

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται από σήμερα και για όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας.

Mε απόφαση του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας, από σήμερα και για όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας, οι υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, οι οποίες εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων, τίθενται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, εξαιτίας της κακοκαιρίας με το όνομα «BOGDAN», η οποία επηρεάζει την Ιταλία και κατευθύνεται προς την Ελλάδα.

Στην σχετική ανακοίνωση, η οποία εξεδόθη μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Οργάνου, αναφέρεται ότι με απόφαση του σντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Κώστα Ζορμπά, έπειτα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και απεστάλη μέσω της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δεν θα λειτουργήσουν σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας για προληπτικούς λόγους.

Meteo: Ο χάρτης για τις περιοχές με τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα την Τρίτη 27/9/22

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Meteo, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που αναμένονται στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της χώρας μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (26/9), αναμένεται να συνεχιστούν έως τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, αναφέρεται ότι τις πρωινές ώρες της Τρίτης, κατά την εκδήλωση καταιγίδων σε τμήματα του Ιονίου καθώς και σε παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς υπάρχει πιθανότητα για ανεμοστρόβιλους, καθώς και μια μικρή πιθανότητα για εκδήλωση μικρού χαλαζιού σε τμήματα του Ιονίου.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τον αθροιστικό υετό που αναμένεται κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ημέρας έως το μεσημέρι της Τρίτης (27/9) και συνοψίζει τις κυριότερες περιοχές υψηλού κινδύνου:

Διαβάστε ακόμη: