Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιο συγκεκριμένα, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Ελλάδα από σήμερα το βράδυ, καθώς μέρος της κακοκαιρίας με το όνομα «BOGDAN» που επηρεάζει την Ιταλία, θα κινηθεί προς την περιοχή μας, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ειδικότερα, αύριο Τρίτη (27/9) θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλο αριθμό κεραυνών, τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους:

α. Το βόρειο Ιόνιο και η Ήπειρος από τα ξημερώματα και μέχρι το απόγευμα και

β. Η δυτική Στερεά και πιθανόν η βορειοδυτική Πελοπόννησος από τις προμεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες.

Η πρόγνωση από την ΕΜΥ για όλη την εβδομάδα

Ο καιρός την Τετάρτη (28/9) και την Πέμπτη (29/9)

Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Παρασκευή (30/9)

Αραιές νεφώσεις, στα δυτικά πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός το Σάββατο (1/10)

Λίγες νεφώσεις, στα δυτικά και τα βόρεια παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Διαβάστε ακόμη: