Αξιοπρόσεχτα δεδομένα για τον καιρό δημοσιοποίησε το meteo. Σύμφωνα με αυτά, η ποσότητα βροχής που έπεσε ήταν πολύ μεγάλη όπως και οι κεραυνοί που έφτασαν τους 50.000.

Ισχυρές καταιγίδες εκδηλώθηκαν για ακόμα μια μέρα σε μεγάλο μέρος της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Σύμφωνα με δεδομένα από το πυκνό δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής στην χώρα μας ήταν ίσο με 102 χιλιοστά και καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στο Κάβοντορο.

Στην Αττική το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στον Άγιο Στέφανο και ήταν ίσο με 63χιλιοστά.

Παράλληλα στην χώρα μας το σύστημα καταγραφής κεραυνών Ζεύς ανίχνευσε σχεδόν 50.000 κεραυνούς εώς τις 17:00, το απόγευμα της Τετάρτης.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 128 κλήσεις. Στην Αττική έγιναν 78 κλήσεις, εκ των οποίων 64 για αντλήσεις υδάτων, δύο για κοπές δέντρων, 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων, και 6 για απομακρύνσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έγιναν 32 κλήσεις, εκ των οποίων 24 για αντλήσεις υδάτων, 4 για κοπές δέντρων και 4 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται και την Πέμπτη (25/8) σε μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία για τον καιρό.

Βάσει των εκτιμήσεων αυτών, τα φαινόμενα αναμένονται κατά τόπους έντονα, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Μάλιστα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προειδοποιώντας για τα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο σε κυρίως 11 περιοχές.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την Παρασκευή (26/8) για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται ότι θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Ρεύμα: Δίνει τα ρέστα της η κυβέρνηση στους καταναλωτές με τιμολόγια προ κρίσης

Όλοι προαλείφονται για μελλοντικοί αρχηγοί στη ΝΔ: Τουλάχιστον 10 τρέφουν φιλοδοξίες να διαδεχθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Έλενα Κρεμλίδου: Ποζάρει με ανοιχτά πόδια και ανεβάζει τη θερμοκρασία