Θα μας «απαγοητεύσει» όπως φαίνεται ο καιρός και αυτό το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. για το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιανουαρίου προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Πιο συγκεκριμένα, διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά προβλέπεται να επιδεινώσουν τον καιρό στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Αρχικά, πρώτη επιδείνωση πρόκειται να παρατηρηθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου (23Ιανουαρίου 2021) κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Αναλυτικότερα,

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν:

  •  Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (23 Ιανουαρίου 2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πρόσκαιρα το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24 Ιανουαρίου 2021).
  •  Από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (24 Ιανουαρίου 2021) στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ στη δυτική Πελοπόννησο, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (25 Ιανουαρίου 2021).

Θυελλώδεις Νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο (23 Ιανουαρίου 2021) μέχρι και τη Δευτέρα (25 Ιανουαρίου, 2021) στα πελάγη, που πιθανώς το Σάββατο το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν τοπικά 9 μποφόρ.

Επιπροσθέτως, νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (26 Ιανουαρίου 2021) από τα βορειοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας χώρας, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.