Η κακοκαιρία “ILINA” αποχαιρετά σιγά σιγά και ήδη πολλοί αναζητούν τις προβλέψεις για τον καιρό του Πάσχα, καθώς σχεδιάζουν εξορμήσεις σε χωριά και νησιά. Φέτος, το Πάσχα πέφτει στις 16 Απριλίου, δηλαδή σε λίγες ημέρες από τώρα. Ωστόσο, η πρόγνωση του καιρού δεν είναι ακόμη δυνατόν να γίνει με ακρίβεια, γι’ αυτό εμπιστευόμαστε τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, οι οποίοι μελετούν προσεκτικά τα μετεωρολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών.

Καιρός το Πάσχα-Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Ο καιρός τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας δεν θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Ο καιρός θα είναι σχετικά άστατος, με χαμηλές θερμοκρασίες που δεν θα ξεπερνούν τους 20 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή του Πάσχα και ειδικότερα από τη Μεγάλη Πέμπτη, οι συνθήκες θα βελτιώνονται σημαντικά.

Οι μετεωρολόγοι εξακολουθούν να μελετούν τα μετεωρολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών για να εξάγουν πιο ακριβείς προβλέψεις για τον καιρό της Κυριακής του Πάσχα. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η πρόβλεψη του καιρού είναι μια προσέγγιση και μπορεί να αλλάξει στο μέλλον. Παρόλα αυτά, αναμένεται ότι η Κυριακή του Πάσχα θα είναι ηλιόλουστη και θερμή, ιδανική για εκδρομές σε χωριά και νησιά.

Καιρός το Πάσχα-Τάσος Αρνιακός

Ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός, προβλέπει αστάθειες στον καιρό με τοπικές βροχές και μπόρες μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη. Ωστόσο, από τη Μεγάλη Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, φαίνεται ότι ο καιρός βελτιώνεται, αν και όπως επισημαίνει ο κ. Αρνιακός, είναι ακόμα πολύ νωρίς για ακριβείς προβλέψεις.

Καιρός το Πάσχα-Κλέαρχος Μαρουσάκης

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης, η Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει με αστάθειες καιρικές συνθήκες, με τοπικές βροχές και θυελλώδεις ανέμους σε ορισμένες περιοχές. Ωστόσο, από τη Μεγάλη Παρασκευή έως τη Δευτέρα του Πάσχα ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται και να γίνεται σταθερότερος, με λιγότερες βροχές και ηλιοφάνεια σε περισσότερες περιοχές της χώρας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει και ο ίδιος, πρόκειται για προβλέψεις και ο καιρός μπορεί να αλλάξει απροσδόκητα.

Διαβάστε περισσότερα