Ο καιρός είναι… μία έτσι και μία αλλιώς, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Forecast Weather και δημοσίευση την Παρασκευή 5/7, γίνεται λόγος για ένα ψυχρό μέτωπο πάνω από την κεντρική Ευρώπη στα μέσα του τρέχοντος μήνα.

Καιρός: Ποιες χώρες επηρεάζονται από αυτό το ψυχρό μέτωπο

Οι τελευταίες ενημερώσεις του αμερικανικού μοντέλου GFS δείχνουν την κάθοδο ενός τεράστιου κρύου θύλακα πάνω από την Κεντρική-Δυτική Ευρώπη, έτοιμο να προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας γύρω στις 14-15 Ιουλίου στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Ο υδράργυρος θα μπορούσε να γλιστρήσει πολύ κάτω από τους μέσους όρους σε αυτές τις χώρες, αλλά δεν αποκλείουμε μέρος αυτού του πολύ δροσερού αέρα να κατευθυνθεί προς την Ιταλία.

Ολόκληρη η δημοσίευση:

Ο αντικυκλώνας είναι έτοιμος να πάρει πίσω τα ηνία του ιταλικού καιρού, αυτή τη φορά όχι για λίγες μέρες αλλά για αρκετά παρατεταμένο διάστημα. Προς το παρόν έχουμε να κάνουμε με τον αντικυκλώνα των Αζορών, αλλά από το Σαββατοκύριακο αυτός ο αντικυκλώνας θα αποκτήσει ολοένα και πιο βορειοαφρικανικά χαρακτηριστικά, λόγω των ρευμάτων που έρχονται απευθείας από τη Σαχάρα που θα τροφοδοτήσουν την αντικυκλωνική δομή και θα δημιουργήσουν σημαντική αύξηση στις θερμοκρασίες.

Το κέντρο, τα νότια και τα μεγάλα νησιά θα είναι οι κύριοι στόχοι του καύσωνα, αλλά αναμένονται μερικές πολύ ζεστές μέρες και στα βόρεια, ειδικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να συναντήσουμε ξαφνικά κύματα κακοκαιρίας, με ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια!

Οι τελευταίες ενημερώσεις του αμερικανικού μοντέλου GFS δείχνουν την κάθοδο ενός τεράστιου κρύου θύλακα πάνω από την Κεντρική-Δυτική Ευρώπη, έτοιμο να προκαλέσει πτώση της θερμοκρασίας γύρω στις 14-15 Ιουλίου στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Γερμανία. Ο υδράργυρος θα μπορούσε να γλιστρήσει πολύ κάτω από τους μέσους όρους σε αυτές τις χώρες, αλλά δεν αποκλείουμε μέρος αυτού του πολύ δροσερού αέρα να κατευθυνθεί προς την Ιταλία.

Στην πραγματικότητα, γύρω στις 15 Ιουλίου , ο βορράς θα μπορούσε ξαφνικά να βρεθεί αντιμέτωπος με ισχυρές καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τις προηγούμενες μέρες η ζέστη δεν θα γλιτώσει τον βορρά, θα ήταν λογικό να περιμένουμε έντονες αντιθέσεις εάν μια τέτοια δροσερή ροή έφτανε πραγματικά σε μεγάλο υψόμετρο στα γεωγραφικά πλάτη μας.

Προφανώς είναι ακόμη πολύ νωρίς για συγκεκριμένες προβλέψεις. Θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικές μέρες για να πλαισιώσουν πιο ξεκάθαρα αυτές τις υποτιθέμενες αναταραχές του Βορείου Ατλαντικού σε όλη την Ευρώπη!

Διαβάστε ακόμη