Ηλιοφάνεια αναμένεται για αύριο (Δευτέρα 04/07) με λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13℃ έως 33℃, την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15℃ έως 36℃, την Ήπειρο από 17℃ έως 37℃, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19℃ έως 38℃, τα νησιά του Ιονίου από 20℃ έως 36℃, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη από 19℃ έως 30℃ και τις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 19℃ έως 34℃, ενώ τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φθάσουν στους 38 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 5 – 6 και τοπικά 7 Μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4– 5 Μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται ηλιοφάνεια και κατά περιόδους ενισχυμένοι βοριάδες. Δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στον Νομό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4 – 5 Μποφόρ και στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24℃ έως 34℃.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, και τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3 – 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24℃ έως 33℃.