Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις αναμένεται για αύριο (02/07), ενώ θα επικρατήσουν δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες, ιδιαίτερα στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Από τις μεσημεριανές ώρες, οι νεφώσεις κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου, την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36, την Ήπειρο από 18 έως 39 βαθμούς, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 21 έως 39, τη Θεσσαλία από 18 έως 38 βαθμούς, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 38, τα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37 βαθμούς, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη από 21 έως 32 και τις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 20 έως 35 βαθμούς, ενώ τοπικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 39 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 5–6 και τοπικά 7 Μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4–5 Μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια και ενίσχυση των βορείων ανέμων. Δυσμενείς θα είναι οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στο νομό. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4–5 Μποφόρ και στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34–35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, και τις θερμές ώρες της ημέρας από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3–4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς.