Την Κυριακή η καλοκαιρία θα διατηρηθεί σε όλη τη χώρα, και η θερμοκρασία θα ξεκινήσει μια ανοδική πορεία και θα κυμανθεί μέσα στη βδομάδα σε αρκετά υψηλές τιμές για την εποχή.

Ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα και παρά τις όποιες αραιές συννεφιές στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα. Στα νότια κατά διαστήματα και κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές μέχρι το μεσημέρι.

Στην Κρήτη, Κάρπαθο και στη Ρόδο αναμένονται εναλλαγές ήλιου και συννεφιά, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο τοπικά σε θαλάσσιες περιοχές, άνευ ιδιαίτερης σημασίας.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει το μεσημέρι έως 15 βαθμούς στα βόρεια, 16-18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 14-16 οι μέγιστες τιμές στα νησιά του Αιγαίου.

Ένα δυτικό βορειοδυτικό ρεύμα θα πνέει στη χώρα, σε ήπιες γενικά εντάσεις, 3-5 μποφόρ και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα φτάσει τοπικά τα 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες, με λιακάδα και αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-18 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις κυρίως, 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι αίθριος. Αραιή συννεφιά αναμένεται το πρωί, με περισσότερο ήλιο όμως από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-15 βαθμούς, με βοριάδες στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού, φαίνεται ότι οι επόμενες μέρες θα θυμίζουν αλκυονίδες, αλλά με κρύο το πρωί.

Τη Δευτέρα, προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις. Σε σημαντική άνοδο η θερμοκρασία, θα φτάσει το μεσημέρι τους 18-20 βαθμούς. Τιμές κατά 5 -7 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, και τις οποίες συναντάμε σε πιο ανοιξιάτικους μήνες.

Από δυτικές διευθύνσεις οι άνεμοι στα πελάγη 3-5 μποφόρ, και μόνο στα νότια θα πνέουν έως 6 μποφόρ.

Την Τρίτη ο ήλιος θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές συννεφιές στα δυτικά και βόρεια και η μέρα θα κυλήσει χωρίς βροχές και κρύο, καθώς η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά και θα κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στους 18 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια, 21 στα ανατολικά ηπειρωτικά, 18 και στο νότιο Αιγαίο. Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 3-5 στα νότια 6 μποφόρ, θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς.

Διαβάστε ακόμη: