Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και προφυλακισμένη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο Qatargate  αναμένεται να αποφυλακιστεί με το λεγόμενο «βραχιολάκι», το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η Εύα Καϊλή περιμένει με «ανυπομονησία» αυτή τη στιγμή για να βρεθεί με την κόρη της ενώ, όπως δήλωσε στη la Republica, θα μείνει στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την αθωότητά της.

«Περιμένω με ανυπομονησία να βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι για να βγω από τη φυλακή. Την πρώτη μέρα θέλω απλώς να μείνω σπίτι με την κόρη μου. Όλη μέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο μέχρι τώρα την έχω δει μόνο δύο φορές το μήνα Θα μείνω στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αθωότητά μου» αναφέρει χαρακτηριστικά η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Αποφυλακίζεται με το κεφάλι ψηλά» λέει ο Δημητρακόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι «η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια. Δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλους».

Σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε επίσης γνωστό ότι η Εύα Καϊλή θα μένει σε άλλο σπίτι, ξεχωριστά από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Πιο συγκεκριμένα, η Εύα Καϊλή θα μείνει με το παιδί της στο ίδιο σπίτι, ενώ με τον Τζιόρτζι θα μπορεί να μιλήσει μόνο τηλεφωνικά -και οι κλήσεις τους θα καταγράφονται. Ο Τζιόρτζι, σύμφωνα με την απόφαση αποφυλάκισής του, έχει διαφορετική διεύθυνση από το σπίτι που έμεναν μαζί, συνεπώς είναι υποχρεωμένος να μένει αλλού.

Διαβάστε περισσότερα