Η Εύα Καϊλή, η ευρωβουλευτής που έγινε το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς Qatargate που κατέκλυσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποφυλακίζεται, όπως αποφασίστηκε την Τετάρτη, μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες στη φυλακή. Η ευρωβουλευτής τίθεται πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από τη φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια. Δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλους» δήλωσε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε επίσης γνωστό ότι η Εύα Καϊλή θα μένει σε άλλο σπίτι, ξεχωριστά από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Πιο συγκεκριμένα, η Εύα Καϊλή θα μείνει με το παιδί της στο ίδιο σπίτι, ενώ με τον Τζιόρτζι θα μπορεί να μιλήσει μόνο τηλεφωνικά -και οι κλήσεις τους θα καταγράφονται. Ο Τζιόρτζι, σύμφωνα με την απόφαση αποφυλάκισής του, έχει διαφορετική διεύθυνση από το σπίτι που έμεναν μαζί, συνεπώς είναι υποχρεωμένος να μένει αλλού.

Νωρίτερα- Εύα Καϊλή

Αποφυλακίζεται τελικά η Εύα Καϊλή, με βραχιολάκι στο σπίτι της, όπως έκανε γνωστό ο συνήγορός της Σβεν Μαρί.

Την πληροφορία επιβεβαιώνει και το Politico.

«Δεν θα σχολιάσω περισσότερο πέρα από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», είπε ο συνήγορός της Σβεν Μαρί στο Euronews.

Η Εύα Καϊλή, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής που έγινε το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς που κατέκλυσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποφυλακίστηκε την Τετάρτη μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες στη φυλακή. Η βουλευτής θα τεθεί πλέον σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιόλι, επιβεβαίωσε στο Euronews ο δικηγόρος της, Σβεν Μέρι.

«Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», είπε o Μέρι σε μια σύντομη δήλωση.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε και η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία. Η απόφαση προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση ενώπιον δικαστή το πρωί της Πέμπτης.