Ο Κάιλ ΜακΛάχλαν παραδέχτηκε ότι «δεν καταλαβαίνει» τα έργα του Ντέιβιντ Λιντς, παρ’ όλο που είναι ένας από τους αγαπημένους σταρ του εκκεντρικού σκηνοθέτη.

Ο ΜακΛάχλαν εξήγησε πώς επηρέασε ο Αμερικανός σκηνοθέτης την πρώιμη καριέρα του σε πρόσφατη συνέντευξή του στο The AV Club, υπενθυμίζοντας ότι έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο ως γενναίος ευγενής Πολ Ατρείδης στην ταινία «Dune» του 1984 του Ντέιβιντ Λιντς.

«Οι ρόλοι που ήρθαν μετά την ταινία “Dune”… ήταν περισσότερο στις δυνατότητές μου» είπε ο ηθοποιός αναφερόμενος στους άλλους χαρακτήρες που υποδύθηκε, όπως ο περίεργος φοιτητής κολεγίου Τζέφρεϊ Μπομόντ στην ταινία «Blue Velvet» και ο ευφυής ειδικός πράκτορας του FBI, Ντέιλ Κούπερ στο «Twin Peaks».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν με ιντριγκάρει ακόμα η ιδέα να υποδυθώ έναν χαρακτήρα που, ξέρετε, ίσως δεν είναι απαραίτητα χαρακτήρας της Marvel, αλλά κάποιος που έχει ιδιότητα ήρωα. Αλλά να μην είναι απλά ταινία δράσης» συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς η εμπρηστική απεικόνιση των προαστίων στην ταινία «Blue Velvet» επηρέασε τους ρόλους που επέλεξε αργότερα, ο ηθοποιός σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι το είχα τόσο συνειδητοποιήσει, για να είμαι ειλικρινής».

«Είχα μόλις τελειώσει το σχολείο και ξαφνικά συνεργάζομαι με έναν από τους σπουδαίους σκηνοθέτες, σουρεαλιστές σκηνοθέτες στον κόσμο. Και δεν προσποιούμαι ότι καταλαβαίνω πολλά από αυτά που κάνει ο Ντέιβιντ, αλλά αναγνωρίζω ότι είμαι το μέσο μεταβίβασης σε αυτούς τους κόσμους, και αυτό είναι μια πρόκληση -και επίσης, νιώθω πολύ καλά με αυτό» διευκρίνισε.

«Υπάρχουν ακόμη μεγάλα μέρη δεδομένων των σεναρίων του Λιντς που δεν καταλαβαίνω και δεν χρειάζεται να καταλάβω, ειλικρινά. Οι ταινίες του είναι βιωματικές, πραγματικά, και θέτουν πολλά ερωτήματα, αλλά δεν δίνονται πολλές απαντήσεις» εκτίμησε.

Ο ηθοποιός ανέφερε ότι εξακολουθεί να έχει εξαιρετική σχέση με τον σκηνοθέτη. «Νομίζω ότι ξέρει ακριβώς τι κάνει και τι θέλει να δημιουργήσει, αλλά δεν νομίζω ότι καταλαβαίνω πάντα το γιατί» πρόσθεσε. «Αλλά πολλές φορές βρίσκω ότι είμαι αρκετά διαισθητικός και ακολουθώ αυτό που χρειάζεται… Και έχουμε απλώς ένα υπέροχο κώδικα επικοινωνίας όταν συνεργαζόμαστε» τόνισε.