Η Kaia Gerber θα πρωταγωνιστήσει στην queer ταινία Bottoms, με πρωταγωνίστριες δύο λεσβίες μαθήτριες που παλεύουν να σαγηνεύσουν τις μαζορέτες του σχολείου. Τιτλοφορείται Bottoms, είναι κωμωδία και χαρακτηρίζεται από κάποιους ως «το American Pie για λεσβίες» και από άλλους ως «το Fight Club της Gen-Z». Διαβάζοντας τον αφηγηματικό άξονα του σεναρίου, τείνουμε να συμφωνήσουμε και με τους δύο χαρακτηρισμούς: Δύο μη δημοφιλή queer γυμνασιοκόριτσα, τη χρονιά της αποφοίτησής τους, ξεκινούν ένα fight club, κάτι σαν λέσχη αυτοάμυνας. Στόχος τους να αποδείξουν ότι είναι σκληρές, να εντυπωσιάσουν και να σαγηνεύσουν τις μαζορέτες, ώστε τελικά να κάνουν σεξ πριν τελειώσουν το σχολείο.

Την ταινία σκηνοθετεί η Emma Seligman, η οποία έγραψε και το σενάριο μαζί με την ηθοποιό Rachel Sennott η οποία και πρωταγωνιστεί. Οι δύο τους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν και στην ταινία Shiva Baby.

Μιλώντας στο περιοδικό Dazed, η Seligman είπε ότι το Bottoms είναι η ταινία που θα ήθελε να έχει τη δυνατότητα να δει όταν ήταν στο γυμνάσιο και αναζητούσε «διασκεδαστικές, πιο θορυβώδεις απεικονίσεις queer γυναικών».

Η συμμετοχή στο Bottoms θα είναι η δεύτερη φορά που η Kaia Gerber θα αφήσει τις πασαρέλες και θα δοκιμάσει την τύχη της στην υποκριτική. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή της σε κύκλο της σειράς American Horror Story, όπου φαινόταν ότι «τα λέει».

Αν και για την ώρα δεν είναι γνωστό ποιον ρόλο θα αναλάβει η κόρη της Σίντι Κρόφορντ, όλοι ποντάρουν στο ότι θα υποδύεται μία από τις τσιρλίντερς. Αν και θα είχε ενδιαφέρον να τη δούμε σε κόντρα ρόλο, δηλαδή αυτόν της μη δημοφιλούς παρθένας.

Το μοντέλο ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων 

Η Κάια στα 21 της ψάχνεται πολύ για το μέλλον της. Στις πασαρέλες μεγαλουργεί. Μοντέλο της Χρονιάς το 2017, συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους και κάνει εξώφυλλα για όλα τα μεγάλα περιοδικά του κόσμου. Έχει πρόσωπο και κορμί για μόδα και μυαλό για βιβλία. Έχει δημιουργήσει λέσχη ανάγνωσης στο instagram για τους ακόλουθούς της. Κάθε μήνα διαβάζουν ένα βιβλίο και στη συνέχεια το συζητούν. Σε συνέντευξή της έχει πει: «Σχεδόν πάντα δίνω σε κάποιον που γνωρίζω ένα βιβλίο που με έχει επηρεάσει πολύ και πάντα ζητώ να μου συστήσει κι εκείνος ένα. Έχω βρει μια γλώσσα μέσα από τη λογοτεχνία που με βοήθησε να δώσω σχήμα σε κάποιες από τις στενότερες σχέσεις μου».

Εκτός από την ανάγνωση, δηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον και για τη συγγραφή βιβλίων. Στόχος της να γράψει κάποτε ένα μυθιστόρημα που θα κάνει τον αναγνώστη να κλάψει. Επιχειρηματολογεί: «Το να κλαις για τα προβλήματα κάποιου άλλου είναι ό,τι πιο κοντά στην ενσυναίσθηση και, πιστεύω, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα της λογοτεχνίας».