Ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, οι κρατικές επιδοτήσεις επί της κατανάλωσης ρεύματος από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, για τον μήνα Απρίλιο.

Για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh, η επιδότηση θα είναι 15 €/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

• Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.

• Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 54 €/MWh.

• Για τους αγρότες στα 15 €/MWh.

Η αξία της επιδότησης είναι 24,4 εκατ. ευρώ.

Μειώθηκαν οι τιμές στα τιμολόγια ρεύματος

Όπως είχαν προβλέψει με ακρίβεια το Radar.gr και η ΑΞΙΑ, οι εταιρίες ενέργειας έριξαν τις τιμές ρεύματος για τον Απρίλιο και μάλιστα σε αξιοσημείωτο βαθμό και ποσοστό.

Λειτούργησαν με γνώμονα την μείωση της τιμής χονδρικής το τελευταίο διάστημα, κατά περίπου 15%, στους τιμοκαταλόγους ρεύματος για τον Απρίλιο και με πρώτη τη ΔΕΗ, κατέβασαν το οικιακό τιμολόγιο στα 16,5 λεπτά ανά Κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 Κιλοβατώρες, από 19,5 λεπτά που ήταν για τον μήνα που τρέχει, το Μάρτιο.

Για τις καταναλώσεις άνω των 500 κιλοβατωρών η τιμή που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για τον Απρίλιο είναι στα 17,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα από 20,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα το Μάρτιο.

Η Ήρων ανακοίνωσε 15,68 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας για GENEROUS HOME (χωρίς την έκπτωση, η τιμή είναι 19,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα). Στο πρόγραμμα SOLAR GENEROUS HOME ανακοίνωσε 14,03 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας (χωρίς την έκπτωση, η τιμή είναι 16,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα).

Η Elpedison ανακοίνωσε στο πρόγραμμα Electricity HomeDay 19,50 λεπτά ανά κιλοβατώρα, ενώ στο πρόγραμμα Elpedison Economy 12,50 λεπτά ανά κιλοβατώρα για οικιακούς πελάτες, χωρίς προϋπόθεση συνέπειας και χωρίς πάγιο.

Η Protergia ανακοίνωσε το Οικιακό Energy Save με τιμή 19,98 λεπτά /kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης, αλλά και το Οικιακό MVP Reward με τιμή 13,98 λεπτά /kWh με έκπτωση συνέπειας(χωρίς την έκπτωση η τιμή είναι 19,98 λεπτά /kWh).

Η NRG στο πρόγραμμα nrg on time ανακοίνωσε 13,94 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας (16,4 λεπτά χωρίς την έκπτωση) . Στο πρόγραμμα Prime ανακοίνωσε τιμή Απριλίου στα 18,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η Volton ανακοίνωσε τιμολόγιο στα 16,4 λεπτά με έκπτωση συνέπειας (στα 17,26 λεπτά χωρίς την έκπτωση συνέπειας). Επίσης, στα 13,95 λεπτά ανά κιλοβατώρα στο πρόγραμμα Volton Energy Control (18,60 χωρίς έκπτωση συνέπειας)».

Η Φυσικό αέριο προσφέρει το οικιακό πρόγραμμα MAXI FREE+ με έκπτωση συνέπειας, στα 10,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα (χωρίς την έκπτωση η τιμή είναι 13,9 λεπτά).

H Volterra προσφέρει το βασικό οικιακό της τιμολόγιο στα 18,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η WATT & VOLT ανακοίνωσε το πρόγραμμα Zero με τιμή 19,95 λεπτά/kWh ανεξαρτήτως κατανάλωσης και χωρίς πάγιο, αλλά και το πρόγραμμα Value με τιμή στα 14 λεπτά και πάγιο 3 ευρώ το μήνα.

Η ΖΕΝΙΘ το Power Home Basic με τιμή 16,4 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η Ελίν δίνει το πρόγραμμα Power On! Home Comfort με τιμή 14,8 λεπτά την κιλοβατώρα.

Διαβάστε περισσότερα