Στην σημερινή Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης αναφέρθηκε με ανάρτηση του ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης. Ο υπουργός τόνισε πως αυτή είναι αφιερωμένη στην «Μάθηση για τη διαρκή ειρήνη» και υποστήριξε ότι «αυτές είναι και οι αξίες που πρέπει να κατακτήσει κάθε παιδί, ώστε ως πολίτης να σέβεται και να αποδέχεται τη διαφορετικότητα απορρίπτοντας τη βία».

H ανάρτηση του κ. Πιερρακάκη έχει ως εξής:

«Σήμερα, 24 Ιανουαρίου, η Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης είναι αφιερωμένη στη «Μάθηση για διαρκή ειρήνη» συμβολίζοντας τις αξίες της ισότητας, της αλληλεγγύης και της συμπερίληψης.

Αυτές είναι και οι αξίες που πρέπει να κατακτήσει κάθε παιδί, ώστε ως πολίτης να σέβεται και να αποδέχεται τη διαφορετικότητα απορρίπτοντας τη βία. Ο διάλογος και η ειρηνική επίλυση διαφορών είναι χαρακτηριστικά των υγιών κοινωνιών.

Στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προχωράμε με ταχύ ρυθμό στις απαραίτητες αλλαγές, ώστε το εκπαιδευτικό μας σύστημα με πρωταγωνιστές τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας να προάγει ακόμα περισσότερο αυτές τις αρχές».

Διαβάστε ακόμη: