Σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, μιλησε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δίνουμε συνέχεια σε μια σιωπηλή επανάσταση. Το Εθνικό Μητρώο Υποδομών και ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης είναι πολυεργαλεία στα χέρια των μηχανικών, των δικηγόρων και των πολιτών. Το πολιτικό μήνυμα της σημερινής εκδήλωσης είναι ότι κάνουμε ένα βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού» ανέφερε μεςταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του.

Παρακολουθήστε την ομιλία του

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια συνομιλία που είχε το 2004, όταν ήταν νέος βουλευτής, με τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Όταν ρώτησα ποια θεωρούσε την πιο σημαντική μεταρρύθμιση που έπρεπε να γίνει στη χώρα, μου είχε απαντήσει χωρίς να το σκεφτεί η «οργάνωση του χώρου» σημείωσε.

Αυτή την πολιτική προωθούμε σήμερα ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι με τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών θα αντιμετωπιστούν πολλές χρόνιες παθογένειες που αφορούν τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης. «Αυτό το συλλογικό βήμα προόδου που κάνουμε σήμερα θα πρέπει να συνεχιστεί για να χτίσουμε μια νέα Ελλάδα το 2030. Προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: