«Η ΝΔ θα εισηγηθεί την αναθεώρηση του άρθρου 103 για την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο πρωθυπουργόςΚυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «η μονιμότητα δεν μπορεί να λειτουργεί ως μία δύναμη αδράνειας. Αν έχουμε έναν δημόσιο υπάλληλο ο οποίος είναι ανεπαρκής για δομική και συστηματική ανεπάρκεια ως προς την απόδοσή τους, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα σε έναν προϊστάμενο να κάνει ό,τι πρέπει. Σε κάποια ψηφοφορία μπορεί να χρειαστούμε 180 ψήφους, οπότε αναζητούμε συνεργασίες με άλλα κόμματα. Πρέπει να συνδεθεί η αξιοκρατία με την απόδοση του Δημοσίου».

«Η εικόνα στα πανεπιστήμια βελτιώνεται χωρίς να πανηγυρίζουμε»

«Βελτιώνεται η εικόνα, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν παραφωνίες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

«Ουσιαστική ενεργή κατάληψη, εντός πανεπιστημιακού κάμπους δεν υπάρχει. Τα ΑΕΙ πρέπει να καταρτίσουν άμεσα τα πρωτόκολλα ασφαλείας γιατί έχουν και αυτοί την ευθύνη τους. Ζήτησα την περασμένη Πέμπτη από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ να κάνει τη δουλειά του, και να αναλάβει τον έλεγχο της κατάληψης που η ΕΛΑΣ εκκένωσε και το έκανε. Αυτό είναι προς όφελος και των πρυτάνεων και των φοιτητών, όσων διεκδικούν να βρίσκονται σε έναν χώρο έκφρασης. Αντίθετα σε μία λογική χουλιγκανισμού που ορισμένοι θεωρούσαν δεδομένα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν νοείται κάποιος δημόσιος υπάλληλος να αρνείται την αξιολόγηση»

Μιλώντας στη συνέχεια για την αξιολόγηση στο δημόσιο, τόνισε ότι «δεν νοείται κάποιος δημόσιος υπάλληλος να αρνείται την αξιολόγηση. Και μετά πρέπει να δούμε, πώς πραγματικά λειτουργεί η αξιολόγηση για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Είναι αυτονόητο να γίνεται σε οποιαδήποτε οργανωμένη διοίκηση, προφανώς και στην ελληνική δημόσια διοίκηση».

«Αξιολόγηση γίνεται και δεν μπορεί να γίνεται όπως επί ΣΥΡΙΖΑ όταν το 97% ήταν άριστοι. Αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που θεσμοθέτησε μπόνους. Έχουμε 40 εκατ. φέτος γι αυτόν τον σκοπό», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Το Ισραήλ να σταματήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις για να αποκατασταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια»

«Είναι αδικαιολόγητο και απαράδεκτο αυτό που γίνεται στη Γάζα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «έχουμε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της ανάγκης να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός».

«Έχουμε ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της ανάγκης να υπάρχει μια άμεση κατάπαυση του πυρός και να αποκατασταθεί πλήρως η ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Και δεν έχω καμία δυσκολία να σας πω, κ. Χιώτη και κ. Παπαδόπουλο, ότι αυτό το οποίο συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες, τις τελευταίες μέρες στην Γάζα, είναι αδικαιολόγητο και απαράδεκτο. Και πρέπει το Ισραήλ άμεσα να σταματήσει αυτές τις επιχειρήσεις και να διευκολύνει τον Οργανισμό, αλλά και τις άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι οποίες υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή το δοκιμαζόμενο πληθυσμό στη Γάζα, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η τροφοδοσία ανθρωπιστικής βοήθειας, φαγητού, αλλά και φαρμάκων, το συντομότερο δυνατό. Το λέω αυτό, διότι κάποιοι μας κατηγορούν ότι είμαστε σιωπηλοί για τα ζητήματα. Αυτά καθόλου σιωπηλοί δεν είμαστε. Και πρέπει να σας πω ότι επειδή», ανέφερε συγκεκριμένα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Για Τουρκία και εξοπλισμούς

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία είπα ότι «για να μπορέσει η ΕΕ να συνάψει σχέση με τρίτο κράτος, απαιτείται ομοφωνία. Είναι 30 χρόνια από το Casus Beli. Πρέπει να ζητήσουμε ευθέως από τους Τούρκους φίλους μας να το βγάλουν από το τραπέζι.

Δεν γίνεται από τη μία να διεκδικείς να μπεις σε χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ και από την άλλη να απειλείς χώρα της ΕΕ, εάν κάνει πράξη κάτι που δικαιούται. Αυτό θα το πω και στον Ερντογάν με τον οποίον έχουμε μία καλή σχέση. Το Ανώτατο Συμβούλιο με την Τουρκία θα γίνει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η ελληνική Εξωτερική πολιτική κινείται βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού».

Όπως σημείωσε «δώσαμε δυνατότητα στη Chevron να εξετάσει εάν υπάρχουν κοιτάσματα. Δημοσιεύσαμε τις χάρτες του θαλάσσιου χωροταξικού κατοχυρώνοντας στο χαρτί τα ανώτατα δυνητικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Καλώδιο Απολύτως λανθασμένη η θέση που θέλει το καλώδιο να παραπέμπεται στις καλένδες».

Διαβάστε ακόμη: