Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στη Βέροια, μετά την παρουσίαση του νέου Ψηφιακού Σχολείου, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε, μεταξύ άλλων, εν όψει ευρωεκλογών πως «πλέον, η Ελλάδα δεν είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης αλλά η φωνή της μετρά και έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε συνολικά τις ευρωπαϊκές εξελίξεις».

«Φτιάξαμε τον φράχτη στον Έβρο για να καταλάβουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και κοιτάζουμε ποιοι μπαίνουν στην ελληνική επικράτεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπετε γύρω σας, στα έργα της περιφέρειας, στην ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού πλούτου στις Αιγές. Αυτά που συνέβησαν τα τελευταία 5 χρόνια για να στηρίξουμε μαζί με την Ευρώπη τις τοπικές κοινωνίες, να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση που δεν δοκίμασε μόνο τα νησιά αλλά και ολόκληρη την Μακεδονία τα κάναμε γιατί δουλέψαμε μαζί με την Ευρώπη. Τα καταφέραμε και γιατί η Ελλάδα δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος αλλά η Ευρώπη την ακούει. Η Ευρώπη ακούει τις προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού», ανάφερε.

«Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών που έκανε η κυβέρνηση. Νωρίτερα πήγαμε στα Ριζώματα για να παρουσιάσουμε μια νέα ψηφιακή δράση του υπουργείου Παιδείας που έχει πια διαδραστικούς πίνακες που χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 36 δισ. που διαπραγματεύτηκα προσωπικά στην Ευρώπη», είπε.

«Το να είναι ισχυρή η ΝΔ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σημαίνει ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, σημαίνει περισσότερη προκοπή για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «οι εκλογές αυτές αφορούν και την εσωτερική πολιτική κατάσταση. Όλη η αντιπολίτευση είτε από δεξιά είτε από αριστερά έχει στρατευθεί για να κοντύνει η ΝΔ και ο Μητσοτάκης χωρίς να λένε κουβέντα για την Ευρώπη».

«Έχουμε από τα δεξιά τους υπερπατριώτες πολεμοχαρείς που θεωρούν ότι σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση πρέπει να κατηγορηθεί ότι δήθεν είναι ενδοτική επειδή ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν και να τον διορθώσει όσον αφορά τα ζητήματα της μειονότητας», συμπλήρωσε.

«Όσον αφορά τις εκκρεμότητες με τον βόρειο γείτονα μας θα ήθελα να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: Η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά είχαμε πει ότι άπαξ και ψηφιστεί θα πρέπει να την εφαρμόσουμε. Αν πιστεύουν ότι κάποιοι μπορούν να την αμφισβητήσουν θα γνωρίζουν δύο πράγματα: Ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «κάποιοι προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν την πίστη. Δεν παίζει κανείς με την ορθοδοξία, δεν παίζει κάνεις με την πίστη, να γυρίσετε την πλάτη με όσους προσπαθούν με τον άθλιο τρόπο να αξιοποιήσουν τα πιστεύω της ελληνικής κοινωνίας».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε «πυρά» κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «η αντιπολίτευση τάζει λεφτόδεντρα. Άκουσα ότι θέλουν να δαπανήσουν 11 δισ. ευρώ παραπάνω, κι εγώ θα το ήθελα αλλά δεν έχω τα χρήματα».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το –υπό κατασκευή– Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» στην Πατρίδα Ημαθίας και την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας. Τέλος, στις 18:00 θα επισκεφθεί τα Γιαννιτσά.

Αναφορικά με το νέο ψηφιακό σχολείο, οι βασικές πρωτοβουλίες αφορούν τον επανασχεδιασμό και την αναβάθμιση της πλατφόρμας MySchool, ενώ, θα υπάρχει παράλληλη λειτουργία μίας νέας πλατφόρμας (eParents) που θα απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες, αλλά και λειτουργία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου.

Διαβάστε ακόμη: