Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ενότητας από την Τήνο, όπου παρευρέθηκε για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

«Από τα απομακρυσμένα ξωκλήσια έως να μεγάλα προσκυνήματα της Εκκλησίας μας, η Ελλάδα και η Ορθοδοξία γιορτάζουμε, σήμερα (15/08), την Κοίμηση της Θεοτόκου, αντλούμε δύναμη και πίστη ώστε να μπορέσουμε –ατομικά αλλά και συλλογικά– να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στον δρόμο της προόδου, της αυτοπεποίθησης και της κοινωνικής συνοχής», ανέφερε αρχικά.

«Αυτή τη σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία, το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας παραμένει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος. Να σταθούμε δίπλα σε όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Με πίστη, θα παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο που έχουμε χαράξει για μία Ελλάδα της ευημερίας, της αυτοπεποίθησης, της κοινωνικής συνοχής. Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα απανταχού της Γης, χρόνια πολλά».

Ο Πρωθυπουργός έφθασε στην Τήνο στις 09:00 το πρωί, όπου τον υποδέχθηκε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιώτοπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στη συνέχεια, επιβιβάσθηκε στην πυραυλάκατο «Μυκόνιος», όπου μετά την ρίψη τιμητικών κανονιοβολισμών, ο κ. Μητσοτάκης απέδωσε φόρο τιμής στη μνήμη των πεσόντων του καταδρομικού «Έλλη», ρίχνοντας ένα δάφνινο στεφάνι στη θάλασσα.

Αργότερα, μετέβη στο Ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας, όπου προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας και παρακολούθησε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου, κ. Δωρόθεου.