Εδώ και καιρό ο στρατηγός Φλώρος έλεγε στους επιτελείς του ότι ακούει… βερεσέ τα περί αποστρατιωτικοποιήσεως των νησιών και συχνά επαναλαμβάνει τη φράση του υπουργού Άμυνας «ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Την ώρα που ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωναν από το Μέγαρο Ηλυσίων την αγορά γαλλικών φρεγατών και τη συμφωνία αμυντικής συνδρομής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ετοίμαζε μια… «εκπληξούλα» (όπως την χαρακτήρισε) στο Καστελλόριζο.

Με εντολή του εμφανίστηκε από το πουθενά στο λιμάνι του Κστελλόριζου το υπερσύγχρονο υποβρύχιο (Type 214) «Παπανικολής» προκαλώντας ενθουσιασμό στους κατοίκους του ακριτικού αυτού νησιού. Εδώ και καιρό ο στρατηγός Φλώρος έλεγε στους επιτελείς του ότι ακούει… βερεσέ τα περί αποστρατιωτικοποιήσεως των νησιών και συχνά επαναλαμβάνει τη φράση του υπουργού Άμυνας «ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Η χθεσινή ανάδυση όμως από το πουθενά του «Παπανικολή» στο Καστελλόριζο είχε και μια άλλη σημασία: «Για να ξέρουν οι πάντες ότι καλά τα παραμύθια με τις έρευνες κτλ. κτλ., αλλά οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παντού και πάντα». Ήταν, μου λένε, μια ευθεία απάντηση στην παρενόχληση του γαλλικού ερευνητικού πλοίου από τουρκική φρεγάτα έξω από την Κρήτη, πράγμα που σημαίνει ότι τα ελληνικά υποβρύχια παρακολουθούσαν, χωρίς να γίνουν αντιληπτά, τις κινήσεις των τουρκικών καραβιών.

Έρχεται το «θεόρατο κύμα» στο Αιγαίο

Ήταν ενθουσιασμένος και το έδειχνε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος με την προμήθεια των γαλλικών φρεγατών και τη συμφωνία αμυντικής συνδρομής ανάμεσα στην χώρα μας και την Γαλλία, τόσο που έγραψε στο twitter: «Υπέροχα Νέα! Στρατηγική Συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας. Κτίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις του μέλλοντος. Μετά τις «Ριπές Ανέμου» (αναφερόμενος στα Rafale) έρχεται το «Θεόρατο Κύμα». Τα νέα «Ξύλινα Τείχη» εν πλω για το Πολεμικό Ναυτικό μας! Όραμα-Οργάνωση-Υλοποίηση. Ο σχεδιασμός προχωρά «Μεθ’ Ορμής Ακαθέκτου». Και τα καλύτερα έρχονται… Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία» έγραψε χαρακτηριστικά.