Ένας υπεύθυνος προσλήψεων της βιομηχανίας δήλωσε ότι το υπόβαθρο του Troy Rohrbaugh ως διαχειριστή κινδύνου θα μπορούσε να τον κάνει ισχυρό υποψήφιο C-Suite (ευρέως χρησιμοποιούμενος όρος που αναφέρεται στα σημαντικότερα ανώτερα στελέχη μιας εταιρείας). Ο Troy Rohrbaugh εντάχθηκε στην JPMorgan το 2005 και βοήθησε στην ανάκαμψη των δραστηριοτήτων συναλλάγματος της τράπεζας.

Ο Rohrbaugh θεωρείται υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Jamie Dimon, ο οποίος δεν έχει αναφέρει λεπτομερώς τα σχέδια συνταξιοδότησής του. Ένα πρόσφατο ανακάτεμα ηγεσίας τον έφερε στην κορυφή της κατάταξης ως συν-διευθύνων σύμβουλος της εμπορικής και επενδυτικής τράπεζας.

Ένα καταρτισμένο στέλεχος της JPMorgan, το οποίο έχει διατηρήσει χαμηλό δημόσιο προφίλ, ενώ καλλιεργεί τη φήμη ενός επιτυχημένου εμπόρου με ταλέντο στη διαχείριση του κινδύνου, αναδύεται ως υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Jamie Dimon ως διευθύνων σύμβουλος.

Ο Dimon, ο μακροβιότερος διευθύνων σύμβουλος της Wall Street, δεν έχει αποκαλύψει τα σχέδιά του να συνταξιοδοτηθεί, αν και ο χρηματοπιστωτικός κλάδος έχει κάνει εικασίες σχετικά με τον σχεδιασμό διαδοχής του και τους ανθρώπους που είναι πιθανότερο να τον αντικαταστήσουν για περισσότερο από μια δεκαετία.

Ο Troy Rohrbaugh διορίστηκε συν-διευθύνων σύμβουλος της εμπορικής και επενδυτικής τράπεζας της JPMorgan, γνωστής ως CIB, ως μέρος ενός εσωτερικού εκτελεστικού ανασχηματισμού που ανακοίνωσε η JPMorgan την περασμένη εβδομάδα. Η CIB είναι ένας εκτεταμένος όμιλος που περιλαμβάνει την παγκόσμια επενδυτική τραπεζική, την εμπορική τραπεζική και άλλες βασικές δραστηριότητες. Ο Rohrbaugh θα διευθύνει το CIB μαζί με την Jennifer Piepszak, ένα έμπειρο στέλεχος που οι γνώστες της βιομηχανίας έχουν εδώ και χρόνια προτείνει ως πιθανό διάδοχο του Dimon.

Η Wall Street γνωρίζει ήδη τον Piepszak, ο οποίος ήταν πρόσφατα συν-διευθύνων σύμβουλος της καταναλωτικής και κοινοτικής τραπεζικής και ήταν επικεφαλής οικονομικών της εταιρείας από το 2019 έως το 2021. Οι αναλυτές και οι επενδυτές είναι επίσης πολύ εξοικειωμένοι με τη Marianne Lake, ένα άλλο βασικό στέλεχος που αναβαθμίστηκε στην αναδιοργάνωση που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και φημολογείται συχνότερα ότι θα αναλάβει από τον Dimon όταν τελικά συνταξιοδοτηθεί.

Ο Rohrbaugh, 53 ετών, είναι λιγότερο γνωστός στη Wall Street από αυτούς τους συναδέλφους. Η νέα του θέση μέσω του εσωτερικού ανασχηματισμού τον έχει φέρει πιο δημόσια και σε περίοπτη θέση στην πιο στενά παρακολουθούμενη κούρσα διαδοχής στη Wall Street.

Τώρα, η βιομηχανία θα παρακολουθήσει πώς ο Rohrbaugh θα καθοδηγήσει το CIB, καθώς η JPMorgan αποδίδει πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών, ακόμη και σε μια αγορά συμφωνιών με πτώση. Το Business Insider έχει παρακολουθήσει την πορεία του Rohrbaugh από τα φοιτητικά του χρόνια στον πιο πρόσφατο ρόλο του ως συνεπικεφαλής αγορών και υπηρεσιών κινητών αξιών.

Ένας υπεύθυνος προσλήψεων της βιομηχανίας σημείωσε ότι το υπόβαθρο του Rohrbaugh ως διαχειριστή κινδύνου θα μπορούσε να τον κάνει έναν ισχυρό υποψήφιο C-Suite.

Πράγματι, ο Dimon είναι γνωστός για το ότι καυχιέται για τον «ισολογισμό-φρούριο» της JPMorgan ή την ικανότητά της να προστατεύει από οικονομικά σοκ, δίνοντας παράλληλα στους υπαλλήλους της την ευελιξία να δοκιμάσουν ιδέες που κερδίζουν χρήματα. «Παίρνουν παραγωγικό ρίσκο και το διαχειρίζονται καλά», είπε αυτό το άτομο.

Ο Rohrbaugh πριν από τη Wall Street

Η πρώτη εμπειρία του ιθαγενούς της Βαλτιμόρης στο χώρο εργασίας, ωστόσο, δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά, σύμφωνα με το BI.

«Ήμουν 16 ετών και ήμουν φύλακας ασφαλείας σε μια πολυκατοικία στο Seaside», είπε στο πλαίσιο μιας σειράς συνεντεύξεων που δημοσίευσε η JPMorgan το 2015 σχετικά με τις πρώτες δουλειές των στελεχών. «Δούλευα στην επιχείρηση του πατέρα μου για περίπου 40 ώρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και στη συνέχεια δούλευα άλλες 36 έως 38 ώρες από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι νωρίς το πρωί της Κυριακής».

Ο Rohrbaugh εξακολουθεί να συμμετέχει στα alma maters του στο Μέριλαντ. Είναι στο διοικητικό συμβούλιο του Gilman School, ενός προπαρασκευαστικού σχολείου αρρένων από το οποίο αποφοίτησε ο Rohrbaugh το 1988.

Το 1992 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, όπου σπούδασε πολιτικές επιστήμες, έπαιξε ποδόσφαιρο και τώρα είναι μέλος μιας συμβουλευτικής επιτροπής εκεί. Σε ένα βίντεο απευθυνόμενος στην ποδοσφαιρική ομάδα του πανεπιστημίου πέρυσι, είπε ότι η «υπερηφάνεια και η ηρεμία», ένα σύνθημα που χρησιμοποιεί η ποδοσφαιρική ομάδα, είναι δύο χαρακτηριστικά που τον βοήθησαν ως παίκτη και στην καριέρα του.

Είπε ότι μαζί με την προετοιμασία ενώ βρίσκεστε υπό πίεση, «πρέπει να είστε ήρεμοι και στοχαστικοί και έτοιμοι για όταν τα πράγματα δεν λειτουργούν».

Ήταν ο πρόεδρος της αδελφότητας Alpha Delta Phi ενώ φοιτούσε στο Johns Hopkins, όπου οι αδελφοί του αγκάλιασαν μια ειδική παράδοση να ρίχνουν δεκάδες παπούτσια από το παράθυρο και σε ένα δέντρο έξω από το frat house ανατολικά της πανεπιστημιούπολης, ανέφερε η Baltimore Sun το 1992.

Οι φοιτητές έφευγαν από το σπίτι, ξεχνούσαν κάτι και φώναζαν στους συγκατοίκους τους να πετάξουν τα αντικείμενά τους από το παράθυρο, εξήγησε ο Rohrbaugh στην εφημερίδα. Κάποτε, αυτό το αντικείμενο ήταν ένα ζευγάρι παπούτσια και μπλέχτηκε στο δέντρο. «Από εκεί και πέρα, κάθε φορά που φορούσες ένα ζευγάρι παπούτσια ή ο συγκάτοικός σου είχε πραγματικά δύσοσμα πόδια με την τάση να αφήνει τα παπούτσια του ξαπλωμένα τριγύρω, κατέληγαν στο δέντρο», είπε.

«Παίρνεις μια τεχνική αφού είσαι εδώ», είπε ο Rohrbaugh. «Μπορείς πάντα να το πεις σε έναν πρωτοετή ή δευτεροετή φοιτητή γιατί θα χάσει το δέντρο τρεις ή τέσσερις φορές και όταν τελικά το χτυπήσει, δεν θα τυλιχτεί».

Yπέρμαχος της δουλειάς από το γραφείο

Ο Rohrbaugh έχει καταγραφεί ως φωνητικός υποστηρικτής της προσωπικής εργασίας. Είναι ένα από τα πολλά οικονομικά στελέχη που μίλησαν δημόσια για την επιθυμία τους να έχουν περισσότερους υπαλλήλους που εργάζονται αυτοπροσώπως και όχι στο σπίτι, σύμφωνα με τo ΒΙ.

Το Bloomberg ανέφερε ότι τον Μάρτιο του 2020, ενώ η Νέα Υόρκη βρισκόταν σε lockdown με κρατική εντολή, ένας υπάλληλος της JPMorgan έγραψε σε σημείωμα προς τους συναδέλφους του ότι ο Rohrbaugh συνέχισε να «θέλει να ωθήσει όλους να επιστρέψουν στο γραφείο», κάτι που η JPMorgan αμφισβήτησε εκείνη την εποχή.

Ένα ανώτερο στέλεχος της JPMorgan που συνεργάζεται με τον Rohrbaugh θυμήθηκε εκείνη την εποχή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό το άτομο δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε διαχειριστεί καλά τις εμπορικές συναλλαγές κατά τη διάρκεια του Covid και έλαβε «τεράστιες» προφυλάξεις για το προσωπικό.

Διαβάστε ακόμη: