Έως το τέλος του έτους αναμένει η JP Morgan να πάρει η Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα από τους άλλους δύο οίκους, τον Standard & Poor’s και τη Fitch, με τα ελληνικά ομόλογα να εντάσσονται στους δείκτες του Bloomberg, Μέχρι τότε όμως, η JP Morgan συστήνει αναμονή και κατοχύρωση των κερδών στα ελληνικά ομόλογα, έναντι των ιταλικών, καθώς μέχρι τις νέες αξιολογήσεις δεν αναμένεται άλλο ράλι.

H JP Morgan υπενθυμίζει ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ελλάδα αναβαθμίστηκε από τον DBRS (σε IG) και Moody’s (δύο βαθμίδες αναβάθμιση και ακόμα μια βαθμίδα κάτω από το IG), με τα ελληνικά ομόλογα να έχουν μέτρια απόδοση έναντι των ιταλικών κατά την ίδια περίοδο.

Παρόλα αυτά, η JP Morgan διατηρεί τη γενικά εποικοδομητική μεσοπρόθεσμη προοπτική για τα ελληνικά ομόλογα και προβλέπει ότι θα διαπραγματεύονται σταθερά υψηλότερα από εκείνα της Ιταλίας (με μέσο όρο spread 25-50 μ.β.), δεδομένων ισχυρών μακροοικονομικών/δημοσιονομικών θεμελιωδών στοιχείων, σταθερού πολιτικού τοπίου και συνεχιζόμενων αναβαθμίσεων αξιολόγησης.

Το spread Ελλάδας-Ιταλίας στα 10ετή ομόλογα γύρω στις 35 μ.β. είναι αρκετά λογικό, με την JP Morgan να αναμένει ότι το επόμενο σκέλος της σύσφιξης θα γίνει πιο κοντά στην επόμενη αξιολόγηση αξιολόγησης στις 20 Οκτωβρίου (S&P). 

Διαβάστε ακόμη: