Long για τα ελληνικά ομόλογα παραμένει η JP Morgan παρά το άλμα στις αποδόσεις και τη μεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς προεξοφλούνται αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται σήμερα στο 2,33%.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα διατηρεί τις long θέσεις της στα ελληνικά ομόλογα έναντι των υπόλοιπων της περιφέρειας και του ειδικά του πορτογαλικού.

Παρά τις αρνητικές μεσοπρόθεσμες προοπτικές για τα spreads της περιφέρειας, η JP Morgan αναμένει ότι τα ελληνικά ομόλογα θα έχουν καλή απόδοση στο μέλλον.

Η JP Morgan εκτιμά ότι το περιθώριο του ελληνικού 10ετούς έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου θα συρρικνωθεί στις 135 μονάδες βάσης το Μάρτιο του 2022 και στις 120 μονάδες βάσης τον Ιούνιο του 2022, ενώ θα ενισχυθεί στις 130 μονάδες βάσης το Σεπτέμβριο και στις 140 μονάδες βάσης το Δεκέμβριο του 2022.

Ανάπτυξη 5,2% το 2022, πληθωρισμός κοντά στο 1%

Όσον αφορά την πορεία της ανάπτυξης, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας αναμένουν ανάπτυξη με ρυθμό 5,2% το 2022. Ο πληθωρισμός αναμένεται στην περιοχή του 1%, πολύ χαμηλότερα από ότι σε άλλες οικονομίες της Ευρωζώνης.  Ωστόσο, το πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού θα είναι αρνητικό, κατά 1,4 δισ. ευρώ, με το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών να αναμένεται στα 4 δισ. ευρώ.