Σύσταση overweight για την Ελλάδα για την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Αναδυόμενης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA), δίνει η JP Morgan.

H αμερικανική επενδυτική τράπεζα υποστηρίζει ότι η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποτελούν αγορές με χαμηλό κίνδυνο για επενδύσεις, καθώς έχουν θετική σχέση με το δολάριο των ΗΠΑ. Αντίθετα, εκφράζει ανησυχία για τη Νότια Αφρική και τον συνδυασμό της με την αρνητική συσχέτιση με το δολάριο των ΗΠΑ και διάφορους διαρθρωτικούς αντίθετους ανέμους, ενώ οι εκλογές του 2024 δεν θα αλλάξουν την εικόνα.

Top pick η Alpha Bank

H JP Morgan προβλέπει υψηλή απόδοση για τη μετοχή της Alpha Bank, με σύσταση υπεραπόδοσης (overweight) και τιμή στόχο τα 2,20 ευρώ προς το τέλος του 2024, εκτίμηση η οποία βασίζεται σε υπολογισμούς πολλαπλασιαστών κερδοφορίας για τα έτη 2023-2024.

Η JP Morgan χαρακτηρίζει την Ελλάδα μια αγορά με φθηνούς πολλαπλασιαστές αποτίμησης, που μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών αναφορικά με τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή για το 2024. Συνολικά, ωστόσο, στις παγκόσμιες αναδυόμενες αγορές, η σύσταση για την Ελλάδα είναι ουδέτερη.

Διαβάστε ακόμη: