Σήμερα το πρωί – πριν την έναρξη του Χρηματιστηρίου-, θα ξεκινήσει η συνάντηση μεταξύ τουΤαμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της JP Morgan που αποτελεί τον σύμβουλο του Ταμείου, για την πώληση μέρους του ποσοστού που κατέχει το Ταμείο στην Εθνική Τράπεζα.

Το ποσοστό που σε τούτη τη φάση θα ρευστοποιηθεί δεν θα ξεπερνάει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 13%.

Τα πρώτα συμπεράσματα της ζήτησης για μετοχές της ΕΤΕ

Χθες έγινε μια πρώτη δίλεπτη ενημέρωση του συμβούλου, της JP Morgan δηλαδή, και της διοίκησης στη διοίκηση του Ταμείου, η οποία κατέτεινε στην εξαιρετικά μεγάλη ζήτηση που συναντά ο σύμβουλος στις διεθνείς αγορές εξαιτίας του πολύ καλού ισολογισμού της τράπεζας που την φέρνει σε πλεονεκτική θέση σε ότι αφορά το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται γι’ αυτήν.

Τι θα συζητηθεί σήμερα

Η σημερινή συνάντηση έχει διερευνητικό χαρακτήρα από την πλευρά του συμβούλου.

Πιο συγκεκριμένα με βάση τα κριτήρια που θέτει το Ταμείο, ο σύμβουλος θα διερευνήσει τα κεφάλαια που θα ήθελε να επενδύσει κάθε υποψήφιος επενδυτής προκειμένου να καταστεί σαφής η συνολική ζήτηση που θα είναι αυτή η οποία και θα καθορίσει το τελικό ποσοστό της πώλησης.

Εν συνεχεία αναμένεται η κρίσιμη σύσκεψη με το Ταμείο η οποία θα πραγματοποιηθεί  την επόμενη εβδομάδα και εν τέλει πρόκειται να  καθορίσει τις λεπτομέρειες της ιδιωτικοποίησης της τράπεζας.

Ως τέτοιες είναι ο χρόνος που θα λάβει χώρα η πώληση ενώ θα υπάρξει και σαφέστερη εικόνα για το ποσοστό το οποίο θα ιδιωτικοποιηθεί από το χαρτοφυλάκιο του Ταμείου.

Διαβάστε ακόμη: