Να ζεις την κάθε μέρα, απλά και μόνο την κάθε μέρα…”

Μια φράση απλή που όσο και να την επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας, νομίζω ότι δεν είναι τόσο εύκολο να τη συνειδητοποιήσουμε και να την εφαρμόσουμε…

Από τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Πόσοι από εμάς απολαμβάνουμε τις σταγόνες χαράς που κρύβει κάθε στιγμή της ζωής μας; Πόσοι αναγνωρίζουμε ότι η ευτυχία είναι επιλογή μας;

Ο Τζον Στάινμπεκ, ένας από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους του 20ου αιώνα και ο μεγάλος εκπρόσωπος του Νατουραλισμού στις ΗΠΑ, που διατύπωσε το παραπάνω απόφθεγμα, φαίνεται πως είχε καταλάβει ποιο ήταν το νόημα της ζωής. Την παραπάνω σκέψη του,  εκφράζει κι αναλύει στο έργο του : “Τα σταφύλια της οργής”.

Είναι ο κύριος εκφραστής του είδους που έγινε γνωστό σαν dust bowl litterature. Σε αντίθεση με άλλους ομοτέχνους του, οι ήρωές του είναι οι απόκληροι, οι φτωχοί αγρότες, οι μετανάστες.

Στην εποχή του, η θεματική του ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις και κατηγορήθηκε ότι είχε σοσιαλιστικές πεποιθήσεις. Κέρδισε το 1962 βραβείο Νόμπελ, γεγονός που αιφνιδίασε τόσο τον ίδιο όσο και τους κριτικούς του καιρού του. Έγραψε 27 βιβλία ανάμεσά τους: «Ανατολικά της Εδέμ», «Άνθρωποι και Ποντίκια», «Ο Δρόμος με τις Φάμπρικες», «Τα Σταφύλια της Οργής». Αρκετά από τα έργα του έγιναν πετυχημένες ταινίες, όπως το «Ανατολικά της Εδέμ» ενώ έγραψε και το σενάριο του «Βίβα Ζαπάτα».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.